Στον Τζόκοβιτς το Αυστραλιανό Όπεν

Στον Τζόκοβιτς το Αυστραλιανό Όπεν

Νόβακ Τζόκοβιτς, ο θρύλος! Αυτός ήταν ο μεγάλος νικητής του Αυστραλιανού Όπεν νικώντας 3-0 σετ τον Άντι Μάρεϊ στον τελικό και γράφοντας ιστορία στα κορτ της Μελβούρνης

Στον Τζόκοβιτς το Αυστραλιανό Όπεν
Η παντοκρατορία του Νόβακ Τζόκοβιτς δεν έχει τελειωμό! 

Επιβεβαιώνοντας πως είναι το απόλυτο αφεντικό του τένις, ο Σέρβος τενίστας επικράτησε σχετικά εύκολα 3-0 σετ (6-1, 7-5, 7-6) του Άντι Μάρεϊ και κατέκτησε το Αυστραλιανό Όπεν. 

Κλείσιμο
Για την ακρίβεια κατέκτησε για έκτη φορά το συγκεκριμένο grand slam, κάτι που στο παρελθόν έχει πετύχει μόνο ένας, ο Ρόι Έμερσον μεταξύ 1961-1967. Η απόλυτη κυριαρχία, λοιπόν, του Νόλε συνεχίζεται με... αμείωτο ρυθμό, έχοντας φτάσει πλέον τα 11 major τουρνουά (όσα έχουν Μποργκ και Λέιβερ) εκ των οποίων τα τρία συνεχόμενα, δείγμα της δαιμονισμένης κατάστασης που βρίσκεται! 

Πώς λοιπόν ο Ρότζερ Φέντερερ να μην νιώθει... άβολα στην κορυφή, βλέποντας πως τα 17 που έχει κατακτήσει στην θαυμαστή καριέρα του απειλούνται άμεσα από τον κορυφαίο τενίστα του κόσμου, τον Τζόκοβιτς, ο οποίος σαρώνει τα πάντα στο διάβα του; Και είναι ακόμα 28 ετών! 


Ο Μάρεϊ έμοιαζε «λίγος» μπροστά στον Σέρβο. Τόσο λίγος που το νούμερο ένα στον κόσμο προηγήθηκε σε λιγότερο από 20' με 5-0 γκέιμ στο πρώτο σετ και έδειξε τις άγριες διαθέσεις του, κατακτώντας το σε μισή ώρα! Μπορεί στη συνέχεια ο Σκωτσέζος να ανέβηκε, να έβγαλε αντίδραση, αλλά την... κομβική στιγμή του δεύτερου σετ (όπου θα μπορούσε να το στείλει στο tie break και να διεκδικήσει εκεί την ισοφάριση), λύγισε.


Βρέθηκε μπροστά 40-0, αλλά ο Τζόκοβιτς με απίθανη αντεπίθεση, πήρε το γκέιμ, «έσπασε» τον αντίπαλό του και στη συνέχεια σέρβιρε... άνετος για το 7-5 και το 2-0. Το νερό είχε πλέον μπει στο αυλάκι. Και θα μπορούσε ο Νόλε να φτάσει ακόμα πιο εύκολα στην κούπα, αν δεν είχε χάσει τη συγκέντρωσή του και δεν είχε δεχθεί μπρέικ μπακ στο τρίτο σετ. Ακόμα κι έτσι όμως στη «ρώσικη ρουλέτα» ήταν πιο ψύχραιμος, απέφυγε τα λάθη και με 7-3 «κλείδωσε» το τρόπαιο, ύστερα από 2 ώρες και 56', αναγκάζοντας όλο τον κόσμο να του υποκλιθεί ξανά και ξανά. 


Ο Θρύλος του Τζόκοβιτς -όσο περνούν τα χρόνια- γιγαντώνεται ακόμα περισσότερο. Έφτασε τους 61 τίτλους συνολικά στην καριέρα του, όντας ένατος στη λίστα με τους περισσότερους και ξεπερνώντας τον Αγκάσι που έχει 60, κατέκτησε την έβδομη συνεχόμενη κούπα του στο tour και τρέχει ένα... τρελό σερί 38 νικών στα τελευταία 39 του παιχνίδια. Δεν έχει αντίπαλο να τον κοντράρει...

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης