Στην Κύπρο ο Νετανιάχου

Στην Κύπρο ο Νετανιάχου

Από προχθές έφτασαν στη Κύπρο 12 Ισραηλινοί κομάντος μαζί με τον οπλισμό τους ενώ χθες μεταφέρθηκαν και τα θωρακισμένα οχήματα με τα οποία θα κινείται η συνοδεία του κ. Νετανιάχου

Στην Κύπρο ο Νετανιάχου
Έφτασε στη Κύπρο ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου με τη συνοδεία του.
Τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης και ο πρέσβης του Ισραήλ στην Κύπρο Μιχαέλ Χαράρι.
Κατά την άφιξη του Ισραηλινού Πρωθυπουργού υπήρχε τόσο στο αεροδρόμιο όσο και στη γύρω περιοχή ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ της περιοχής υπερίπτατο ελικόπτερο της Αστυνομίας. Όλη η διαδρομή από το αεροδρόμιο Λάρνακας προς τη Λευκωσία καλύπτεται από αστυνομικούς που βρίσκονται σε κομβικά σημεία ενώ οι δρόμοι είναι κλειστοί για τα άλλα οχήματα.


Από προχθές έφτασαν στη Κύπρο 12 Ισραηλινοί κομάντος μαζί με τον οπλισμό τους ενώ χθες μεταφέρθηκαν και τα θωρακισμένα οχήματα με τα οποία θα κινείται η συνοδεία του κ. Νετανιάχου.
Κλείσιμο

Η Κυπριακή αστυνομία έχει διαθέσει 491 αστυνομικούς για την ασφάλεια του Ισραηλινού πρωθυπουργού ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίας του οι χώροι που θα διακινείται θα καλύπτονται από αέρος με ελικόπτερα. Επίσης θα διακοπεί η κίνηση στους δρόμους από τους οποίους θα περάσει ο Βενιαμίν Νετανιάχου. Μέτρα έχουν ληφθεί και στη θάλασσα με τρία περιπολικά σκάφη που καλύπτουν την περιοχή κοντά στα αεροδρόμια. Επίσης σε επιλεγμένα σημεία βρίσκονται ελεύθεροι σκοπευτές. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης ερωτώμενος από το Protothema.gr για το πρόγραμμα του Ισραηλινού πρωθυπουργού περιορίστηκε να αναφέρει ότι σήμερα θα βρίσκεται στη Κύπρο και θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

Στην ατζέντα των συνομιλιών περιλαμβάνονται περιφερειακά και ενεργειακά ζητήματα, οι εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών και θέματα οικονομίας και ασφάλειας.
 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε ότι, κατά την επίσκεψη Νετανιάχου στην Κύπρο, δεν  αναμένεται να υπογραφούν συμφωνίες, αλλά θα δοθεί πολιτική ώθηση σε αριθμό ζητημάτων, που συζητήθηκαν κατά την επίσκεψη του προέδρου Αναστασιάδη στα Ιεροσόλυμα.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

Ο κύριος Τουσκ αναμένεται να επισκεφθεί την περιοχή αρχές Σεπτεμβρίου. Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που ανέλαβε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για να απευθυνθούν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τόσο ο Βενιαμίν Νετανιάχου, όσο και ο Μαχμούτ Αμπάς.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης