Βενιζέλος: Αποτρόπαιος ο αποκεφαλισμός του Αμερικανού δημοσιογράφου

Βενιζέλος: Αποτρόπαιος ο αποκεφαλισμός του Αμερικανού δημοσιογράφου

«Οι δράστες αυτής της ειδεχθούς δολοφονίας δεν θα πρέπει να μείνουν ατιμώρητοι», τόνισε σε ανακοίνωσή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

Βενιζέλος: Αποτρόπαιος ο αποκεφαλισμός του Αμερικανού δημοσιογράφου
Θέση για τον αποκεφαλισμό του δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους πήρε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε το περιστατικό ως αποτρόπαια πράξη βαρβαρότητας αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι: «Οι δράστες αυτής της ειδεχθούς δολοφονίας δεν θα πρέπει να μείνουν ατιμώρητοι. Μόνη απάντηση στην τρομοκρατία του παράλογου καθεστώτος που έχει εγκαθιδρύσει το ISIS σε μέρος του Ιράκ μπορεί να είναι η ομόφωνη καταδίκη τέτοιων ενεργειών από το σύνολο των λαών και των κυβερνήσεων και η συνεννόηση όλων των ιρακινών πολιτικών δυνάμεων, προκειμένου να διαμορφώσουν μία ενιαία στάση απέναντι στην απειλή των εξτρεμιστών τρομοκρατών».

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι το καθεστώς του αυτοαποκαλούμενου Χαλιφάτου «έχει διαμορφώσει στην περιοχή που ελέγχει μία ανυπόφορη κατάσταση τρόμου για όλους όσους δεν ταιριάζουν ή δεν ταυτίζονται με την άλογη ιδεολογική τους άποψη».

Κλείσιμο
Κύρια θύματα της τρομοκρατίας τους, κατά τον κ. Βενιζέλο, είναι οι κοινότητες των Χριστιανών και των Γιεζιντί, οι οποίες διώκονται απλά και μόνο εξαιτίας των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων, αλλά και ένα μεγάλο μέρος του ιρακινού πληθυσμού, το οποίο αναγκάζεται να υποστεί, για ακόμα μία φόρα, το φόβο, τη βία, την αβεβαιότητα και την παραβίαση θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Επαναλαμβάνουμε την υποστήριξή μας στο λαό του Ιράκ και ελπίζουμε ότι η κλιμάκωση της βίας και της τρομοκρατίας θα πάψει και θα αποκατασταθεί η ειρηνική συμβίωση και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των εθνοτικών, θρησκευτικών και κοινωνικών ομάδων της χώρας» λέει κλείνοντας τη δήλωσή του ο υπουργός Εξωτερικών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης