Λαφαζάνης: Ορόσημο η ΔΕΘ για πολιτικές εξελίξεις που μπορεί να φέρουν εκλογές

Λαφαζάνης: Ορόσημο η ΔΕΘ για πολιτικές εξελίξεις που μπορεί να φέρουν εκλογές

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε ότι το όνειρο της κυβέρνησης για 180 βουλευτές προς εκλογή του Προέδρου εξελίσσεται για την ίδια σε εφιάλτη - Σκάνδαλο και εκτροπή η τροπολογία για τα ΜΜΕ

Λαφαζάνης: Ορόσημο η ΔΕΘ για πολιτικές εξελίξεις που μπορεί να φέρουν εκλογές
Εξελίξεις το ερχόμενο φθινόπωρο με ορόσημο τη ΔΕΘ προέβλεψε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης κάνοντας λόγο για «περίοδο μεγάλων, ραγδαίων και ανατρεπτικών κινηματικών και πολιτικών εξελίξεων που πιθανόν να επισπεύσουν και τις εκλογές». «Πολύ περισσότερο, μάλιστα, που το όνειρο της κυβέρνησης για 180 βουλευτές προς εκλογή του Προέδρου εξελίσσεται για την ίδια σε εφιάλτη» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στο θέμα της τροπολογίας «με τα δώρα στους μεγαλοκαναλάρχες», που κατέθεσε η κυβέρνηση, ο κ. Λαφαζάνης μιλώντας από την Κέρκυρα υποστήριξε ότι «συνιστά μέγα σκάνδαλο και μείζονα αντιδημοκρατική εκτροπή που κατακουρελιάζει τον Κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα».

Ζούμε από καιρό σε έναν εικονικό κοινοβουλευτισμό και σε μία θνήσκουσα Δημοκρατία των συμφερόντων εναντίον του λαού, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Κλείσιμο
Όπως εκτίμησε ο κ. Λαφαζάνης, «ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να αντέξει την ανεξέλεγκτη, κλιμακούμενη και πρωτοφανή φοροεπιδρομή, που μόνο για το χαράτσι στα ακίνητα αντιπροσωπεύει περίπου 4 δισ. ευρώ». Ο ελληνικός λαός, πρόσθεσε, δεν μπορεί να ανεχθεί δίπλα στη φοροεξόντωση, το ξεσπίτωμα εξαιτίας των ''κόκκινων δανείων'' και το λουκέτο σε δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ούτε τη νέα επερχόμενη κατεδάφιση μισθών και του ασφαλιστικού συστήματος.

Αναφερόμενος στις διεθνείς εξελίξεις, ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι το μπλοκ ΗΠΑ και κυρίαρχων κύκλων της ΕΕ, έχει, άμεσα ή έμμεσα, θέσει σε κίνηση ένα ιδιόμορφο πόλεμο που διεξάγεται κατά περίπτωση με στρατιωτικά (Ουκρανία, Γάζα, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη..) και οικονομικά μέσα (Νότια Ευρώπη, Λατινική Αμερική, ζώνες Αφρικής..) και συχνά και με τα δύο μαζί και πρόσθεσε ότι είναι πολλές οι ενδείξεις ότι αυτός ο υπό εξέλιξη ιδιόμορφος πόλεμος γυρίζει μπούμερανγκ γι αυτούς τους πολιτικούς και χρηματιστικούς κύκλους, που τον διεξάγουν και τον κλιμακώνουν με τόση αλαζονεία.

Υπό αυτό το πρίσμα, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα χρειάζεται κατεπειγόντως όχι μόνο μία νέα αντιμνημονιακή προοδευτική πολιτική, αλλά και μια νέα, θαρραλέα, ανεξάρτητη και ενεργό εξωτερική πολιτική, που θα αμφισβητήσει σε βάθος παραδοσιακά δόγματα και μηχανισμούς εξάρτησης και θα αναζητήσει νέες ισορροπίες ασφάλειας, σταθερότητας και βιώσιμων οικονομικών σχέσεων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης