Έκλεψε λειψανοθήκη από ναό… on camera

Έκλεψε λειψανοθήκη από ναό… on camera

Η… on camera κλοπή καταγράφηκε από το κλειστό κύκλωμα και το πρόσωπο του άνδρα ηλικίας περίπου 50 χρόνων φαίνεται καθαρά

Έκλεψε λειψανοθήκη από ναό… on camera
Δεν γνώριζε ότι η εκκλησία του Αγίου Ματθαίου στο Ηράκλειο Κρήτης είχε κάμερες ασφαλείας ένας ιερόσυλος που μπήκε τάχα για να προσκυνήσει και, αφού άναψε κερί, άρπαξε από το εσωτερικό του ναού μια λειψανοθήκη και τράπηκε σε φυγή!

Η… on camera κλοπή καταγράφηκε από το κλειστό κύκλωμα και το πρόσωπο του άνδρα ηλικίας περίπου 50 χρόνων φαίνεται καθαρά, με αποτέλεσα να αναζητείται από την Αστυνομία. Στην εκκλησία, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, υπάρχουν παμπάλαιες και πολύτιμες αγιογραφίες, όχι όμως λείψανα αγίων.

Το πιθανότερο είναι ότι ο δράστης έβαλε στο στόχαστρό του μια από τις λειψανοθήκες στις οποίες φυλάσσονται τα οστά όσων βρήκαν το θάνατο την ιστορική για την Κρήτη 25η Αυγούστου του 1898, όταν οι Τούρκοι κατάσφαξαν άμαχο πληθυσμό, έκαψαν και λεηλάτησαν περιουσίες σε ένα άνευ προηγουμένου πογκρόμ. Αιτία ήταν η παράδοση των διοικητικών υπηρεσιών της πόλης στους χριστιανούς με απόφαση των Μεγάλων Δυνάμεων, στα πλαίσια της αυτονομίας της Κρητικής Πολιτείας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης