«Αστακός» η Αθήνα για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου

«Αστακός» η Αθήνα για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου

Σε επιφυλακή βρίσκονται περισσότεροι από 7.000 αστυνομικοί -Στο «πόδι» και η Τροχαία, καθώς έχουν προγραμματιστεί έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις - Τροποποιήσεις στα δρομολόγια των μέσω μεταφοράς  

«Αστακός» η Αθήνα για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου
Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας τις επόμενες ημέρες στο κέντρο της Αθήνας, για τον φετινό εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου, καθώς σε επιφυλακή θα βρίσκονται περισσότεροι από 7.000 αστυνομικοί. Στο «πόδι» και η Τροχαία, καθώς έχουν προγραμματίσει έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. 

Πρόκειται ίσως για τα πλέον αυστηρά αστυνομικά μέτρα των τελευταίων ετών, λόγω και των κινητοποίησεων στον χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το σύνολο της μάχιμης δύναμης από όλες τις υπηρεσίες της Αθήνας, δηλαδή περισσότεροι από 7.000 αστυνομικοί, θα είναι στον δρόμο μέχρι και το μεσημέρι της Τρίτης 18 Νοεμβρίου, ενώ σε επιφυλακή έχουν τεθεί και οι επιτελικές υπηρεσίες, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν αν παραστεί ανάγκη.

Κλείσιμο


Ήδη σε αστυνομικό κλοιό  έχουν τεθεί εξωτερικά η Νομική Σχολή και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, μετά από αίτημα των πρυτανικών Αρχών.

Τις επόμενες ώρες θα ενταθούν τα μέτρα ασφαλείας και σε άλλα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα ενώ θα υπάρχει αυξημένη αστυνομική επιτήρηση σε δημόσια κτήρια, υπουργεία, πρεσβείες και σε τράπεζες στην Αθήνα, που ενδεχομένως να αποτελέσουν στόχο επιθέσεων.

Η Τροχαία θα προχωρήσει και φέτος σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά το τριήμερο των εκδηλώσεων, με απαγόρευση στάθμευσης και σταδιακή διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων.




Έτσι από σήμερα Σάββατο σε εφαρμογή τίθενται έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την Πλατεία Κάνιγγος.

Οι ρυθμίσεις θα κορυφωθούν τη Δευτέρα κατά την ημέρα της πορείας, οπότε θα επεκταθούν σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.




Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Ακόμη, σύμφωνα με Απόφαση των Οδικών Συγκοινωνιών Α.Ε., θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία - Τρόλεϊ).

Από τη Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.




Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία προτρέπει τους οδηγούς, από το σήμερα Σάββατο έως και τη Δευτέρα, να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, της διαδρομής της πορείας και πέριξ της Πρεσβείας των ΗΠΑ, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Ρίψη μολότοφ από αγνώστους, έξω από το ΑΠΘ

Ένταση σημειώθηκε νωρίς το πρωί έξω από το χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όταν ομάδα αγνώστων εκτόξευσε βόμβες μολότοφ, χωρίς να προκληθούν ζημίες.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες εκτόξευσαν 3-4 βόμβες μολότοφ, στο δρόμο και στο πεζοδρόμιο στην οδό Εγνατία, στο ύψος της Πύλης Εμπορευμάτων της Διεθνούς Έκθεσης και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.




Η τροχαία διέκοψε προσωρινά την κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ στην περιοχή γύρω από το ΑΠΘ, από σήμερα θα αυξηθούν τα μέτρα αστυνόμευσης, ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου.

















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης