Κύπρος: Ετοιμάζεται «κούρεμα» προσωπικού στο ΡΙΚ

Κύπρος: Ετοιμάζεται «κούρεμα» προσωπικού στο ΡΙΚ

Δεν υπάρχουν σκέψεις για κλείσιμο αντίστιχο της ΕΡΤ - Υπέρογκα τα ποσά που λαμβάνουν κάποια στελέχη του καναλιού, μεταξύ αυτών της παρουσιάστριας του κεντρικού δελτίου ειδήσεων Αιμιλίας Κενεβέζου

Κύπρος: Ετοιμάζεται «κούρεμα» προσωπικού στο ΡΙΚ
O ελεγκτικός οίκος PwC παρέδωσε στο κυπριακό υπουργείο Εσωτερικών την ενδιάμεση έκθεση του για την αναδιάρθρωση της κρατικής ραδιοτηλεόρασης ΡΙΚ. Η εν λόγω έκθεση, ωστόσο, έχει διαβιβαστεί στο διοικητικό συμβούλιο του ΡΙΚ για επεξεργασία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πολίτης» της Κύπρου η ενδιάμεση έκθεση εισηγείται άμεση μείωση του προσωπικού, με το ποσοστό απολύσεων να κυμαίνεται από 12% έως 15%. Η έκθεση σε γενικές γραμμές κάνει εισηγήσεις για πλήρη αναδιάρθρωση του ΡΙΚ, χωρίς να υπάρχει σκέψη για λύσεις τύπου ΕΡΤ.

Κλείσιμο
Τις τελευταίες ημέρες προέκυψε θέμα για συμβόλαια συνεργατών του ΡΙΚ, τα οποία είχαν συνομολογηθεί πριν από την οικονομική κρίση και σήμερα θεωρούνται υπερβολικά. Στο επίκεντρο είναι η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων Αιμιλία Κενεβέζου, η οποία είναι αδελφή του πρέσβη της Κύπρου στην Αθήνα Κυριάκου Κενεβέζου. Αν και της ζητήθηκε να αποδεχθεί μείωση του μισθού της, δεν υπήρξε συναίνεση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης