Συνελήφθησαν οι ιερόσυλοι, αλλά… στην Αλβανία!

Συνελήφθησαν οι ιερόσυλοι, αλλά… στην Αλβανία!

Eίχαν διαρρήξει δυο ναούς στις κοινότητες Μόλιστα και Γαναδιό στην ευρύτερη περιοχή της Κόνιτσας 

Συνελήφθησαν οι ιερόσυλοι, αλλά… στην Αλβανία!
Με μια εντυπωσιακή συνεργασία των ελληνικών αστυνομικών αρχών με τις αλβανικές, συνελήφθησαν μόλις πέρασαν στην πατρίδα τους οι δύο από τους τρεις Αλβανούς ιερόσυλους που είχαν διαρρήξει δυο ναούς στις κοινότητες Μόλιστα και Γαναδιό στην ευρύτερη περιοχή της Κόνιτσας και είχαν αρπάξει θρησκευτική κειμήλια.

Οι δράστες εντοπίστηκαν στο αλβανικό χωριό Ραντάτι και μεταφέρθηκαν στον τελωνειακό σταθμό της Μέρτζιανης, όπου έφτασαν Έλληνες αστυνομικοί για να τους ανακρίνουν. Μαζί τους ήταν και ένας κάτοικος της περιοχής όπου είχαν γίνει οι κλοπές, ο οποίος τους αναγνώρισε ανεπιφύλακτα. Σύμφωνα με την αλβανική Αστυνομία, πρόκειται για κοινούς διαρρήκτες και όχι για μέλη κυκλωμάτων αρχαιοκαπηλίας.

Κλείσιμο
Οι δράστες είχαν παραβιάσει ένα παράθυρο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στη Μόλιστα και είχαν τρυπώσει στο εσωτερικό όπου άδειασαν το παγκάρι και άρπαξαν ένα Ευαγγέλιο μεγάλης αξίας. Στη συνέχεια πήγαν στο Γαναδιό, όπου διέρρηξαν την κεντρική είσοδο του ναού των Ταξιαρχών και άρπαξαν από τον επισκοπικό άμβωνα μία εικόνα του Παντοκράτορα που χρονολογείται από το 1885.

Τα κλοπιμαία δεν έχουν βρεθεί και η αλβανική Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες ενώ προσπαθεί να εντοπίσει και τον τρίτο που διέφυγε. Μετά την σύλληψη των δραστών, η ελληνική πλευρά θα υποβάλει αίτημα για την έκδοσή τους, ωστόσο αυτό φαίνεται δύσκολο να γίνει δεκτό καθώς οι δυο Αλβανοί έχουν και στην πατρίδα τους ποινικές εκκρεμότητες.



 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης