Εκοιμήθη σήμερα ο Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος κυρός Βαρθολομαίος σε ηλικία 86 ετών.
Να αναφερθεί ότι ο μακαριστός Μητροπολίτης Μεγάρων κυρός Βαρθολομαίος τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο «Ελπίς» όπου και κατέληξε, σε ηλικία 86 ετών.
Ο μακαριστός Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος κυρός Βαρθολομαίος (Κατσούρης) γεννήθηκε το 1928 στην Αθήνα. Σπούδασε Νομική και Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1954 και Πρεσβύτερος το 1958. Διατέλεσε Ιεροκήρυξ και Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Χίου, Γραμματεύς και Αρχιγραμματεύων της Ιεράς Συνόδου. Συνέγραψε αρκετές μελέτες. Εξελέγη πρώτος Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος το 1974.
Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος θα ψαλεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Μεγάρων, την Παρασκευή στις 12.00, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, με τη συμμετοχή Μητροπολιτών της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Σε τριάντα χρόνια οι μηχανές θα σκέφτονται για μας, θα μας φέρνουν κοντά στους δικούς μας και θα μιλάνε όπως εμείς. Το μόνο που θα μένει «μοναδικό», γι’ αυτό θα είναι και ακριβό, θα είναι να ξέρεις πως απέναντί σου κάθεται, στ' αλήθεια, ένας άνθρωπος.