Tριήμερο καύσωνα με τον υδράργυρο να «χτυπά» 40 βαθμούς

Tριήμερο καύσωνα με τον υδράργυρο να «χτυπά» 40 βαθμούς

Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν στα βόρεια από 35 ως 37 και στα κεντρικά και νότια από 37 ως 39 βαθμούς - Το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλία, την Α. Στερεά και την Α. Πελοπόννησο η θερμοκρασία θα αγγίξει τοπικά και τους 40 βαθμούς

Tριήμερο καύσωνα με τον υδράργυρο να «χτυπά» 40 βαθμούς
Μέχρι και τους 40 βαθμούς Κελσίου θα αγγίξει το τριήμερο που μας έρχεται ο υδράργυρος! 

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η μέγιστη θερμοκρασία το Σάββατο θα φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς στα Δυτικά και τα Βόρεια, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές η ζέστη θα διατηρηθεί μέχρι και τους 40 βαθμούς. Στην Αττική το θερμόμετρο θα δείξει 37 βαθμούς, ενώ στη Θεσσαλονίκη μέχρι και 34. 

Ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στην κεντρική Μεσόγειο με τις χαμηλές πιέσεις στην περιοχή της Κύπρου διατηρεί το ΒΔ ρεύμα στη χώρα με μέγιστη ένταση τα 6 μποφόρ στις νοτιοανατολικές νησιωτικές περιοχές της. Στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας συνεχίζεται η μεταφορά θερμών αερίων μαζών από τη Β. Αφρική προς την περιοχή μας με αποτέλεσμα την περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας.

Κλείσιμο
Έτσι, τόσο την Παρασκευή όσο και το Σαββατοκύριακο (23-24/8) η ζέστη θα είναι αισθητή, καθώς οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν στα βόρεια από 35 ως 37 και στα κεντρικά και νότια από 37 ως 39 βαθμούς. Το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλία, την Α. Στερεά και την Α. Πελοπόννησο η θερμοκρασία θα αγγίξει τοπικά και τους 40 βαθμούς. Κατά τα άλλα, τα θαλασσινά ταξίδια θα γίνουν χωρίς προβλήματα ανέμων και σποραδικές καταιγίδες είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθούν στη ΒΑ Ελλάδα.

Η υποχώρηση της ζέστης θα αρχίσει από τη Δευτέρα (25/8) και την Τρίτη (26/8) η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα κανονικά για την εποχή επίπεδα σε όλη τη χώρα.  


Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή  22-8-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα στα ορεινά κυρίως της Α. Μακεδονίας και της Θράκης. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 36 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:

Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 και στο Ν. Ιόνιο 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 37 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 38 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 και πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 34 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Ν-ΝΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 37 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 34 βαθμούς.

Για το Σάββατο ο καιρός αναμένεται άστατος με λίγες νεφώσεις οι οποίες θα αυξάνονται κατά την διάρκεια της ημέρας και υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων βροχοπτώσεων κυρίως στα ορεινά.

Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο θα κυμανθεί από 19C έως 39C και τοπικά θα αγγίξει και τους 40C.

Για την Κυριακή ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με αυτά του Σαββάτου. Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Δευτέρα και σε αυτά τα επίπεδα θα συνεχίσει έως και τα μέσα της εβδομάδας. Παράλληλα περιορίζεται η Αφρικάνικη σκόνη.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης