Θύματα απάτης έπεσαν δυο ηλικιωμένες γυναίκες στην πόλη του Ηρακλείου και στη Θέρισσο, πιθανότατα μάλιστα από τον ίδιο δράστη που «βούτηξε» τις οικονομίες τους παριστάνοντας το λογιστή των παιδιών τους!
Το πρώτο κρούσμα εξαπάτησης συνέβη στην περιοχή της Αγίας Τριάδας Ηρακλείου με θύμα μια 72χρονη γυναίκα, στην οποία ο λογιστής «μαϊμού» ισχυρίστηκε ότι τον έστειλαν οι δύο γιοι της για να τακτοποιήσει τις φορολογικές δηλώσεις όλης της οικογένειας! Η ηλικιωμένη του έδωσε τα 1.850 ευρώ που ζήτησε τάχα για να πληρώσει την εφορία και ο δράστης έγινε καπνός.
Οι ομοιότητες που παρουσιάζει ο τρόπος δράστης του απατεώνα στο δεύτερο περιστατικό στη Θέρισο, κάνει τους αστυνομικούς της Ασφαλείας να εκτιμούν ότι πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο. Και σε αυτή την περίπτωση, ο άγνωστος ισχυρίστηκε ότι είναι λογιστής και τον έστειλε ο γιος του ηλικιωμένου θύματος για να του υποβάλλει τη δήλωση. Πήρε και από αυτόν 1.700 ευρώ και έσπευσε να εξαφανιστεί.
Οι τελευταίες κουβέντες πριν από τον ύπνο μένουν στο μυαλό των παιδιών περισσότερο απ' όσο φανταζόμαστε. Και ίσως εκεί, μέσα σε λίγα λεπτά σιωπής, να ξεκινά η πιο σημαντική προπόνηση για την επόμενη μέρα.
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι θα φέρει το μέλλον, μπορούμε όμως να είμαστε όσο γίνεται πιο ενημερωμένοι και προετοιμασμένοι με έναν απλό προληπτικό έλεγχο που θα μας δώσει πολύτιμες απαντήσεις για τη γονιμότητά μας.