Η Pimco γυροφέρνει τον ΟΔΔΗΧ

Η Pimco γυροφέρνει τον ΟΔΔΗΧ

Τρέχουν όλοι να προλάβουν συμφωνία  και πακέτο μέτρων πριν τις 20 Αυγούστου

Η Pimco γυροφέρνει τον ΟΔΔΗΧ
Διακοπές μετά τις 20 Αυγούστου αρχίζουν και προγραμματίζουν οι υπουργοί που έχουν ανοιχτά ζητήματα με την τρόικα, καθώς όπως όλα δείχνουν η Βουλή θα υποδεχθεί 3ο πακέτο προαπαιτούμενων την προτελευταία εβδομάδα του Αυγούστου και έτσι κλείνει η συμφωνία των διαπραγματεύσεων.

Υπάρχει βέβαια και το σενάριο αντί για συνολική συμφωνία η Ελλάδα να χτίσει μία νέα γέφυρα περίπου 3 μηνών, με παράλληλη λήψη μέτρων για εκταμιεύσεις δόσεων,  ενώ η υπογραφή της δανειακής σύμβασης ίσως μετατεθεί  για τον Νοέμβριο.

Κλείσιμο
Πληροφορίες αναφέρουν ότι επί των παραπάνω σεναρίων έχουν γίνει συζητήσεις με τους εκπροσώπους των Θεσμών, παρά ταύτα η αναβολή είναι ένα σενάριο που προς το παρόν δεν κερδίζει έδαφος.

Αν και υπάρχουν πολλά καυτά ζητήματα στο τραπέζι που αναζητούν λύση, φαίνεται ότι την καθυστέρηση δεν την επιθυμεί καμία πλευρά.

Πηγές υπογραμμίζουν ότι αυτήν την εβδομάδα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο όσο αναφορά το χρονοδιάγραμμα και για το αν βγαίνουν οι ημερομηνίες για συνολική συμφωνία.


Πάντως, εκτιμάται ότι  ένας από τους λόγους που πρέπει να αποφευχθεί η διαιώνιση των διαπραγματεύσεων είναι ότι ταυτόχρονα θα παραταθεί η αβεβαιότητα στην αγορά, ενώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θέλει να διασφαλίσει άμεσα την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη τα εσωκομματικά της κυβέρνησης, με τον Σεπτέμβριο να φέρνει εξελίξεις, άρα και άλλες ισορροπίες. 


Ήδη, αρκετές ξένες εταιρείες συμβούλων έχουν πιάσει δουλειά για το περιεχόμενο της νέας σύμβασης, όπου εκτός από την εταιρεία Lazard η ελληνική κυβέρνηση καλεί και δεκάδες ακόμα  χρηματοπιστωτικούς οίκους και δικηγορικά γραφεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ιαπωνική Nomura είναι εδώ και περίπου ένα μήνα σύμβουλος του υπουργείου Οικονομίας και της Ένωσης Ελλήνων Τραπεζών για το ζήτημα, κυρίως, των κόκκινων δανείων. Το σχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το φθινόπωρο. Επίσης, ξεκίνησε η διαδικασία των stress test για τις τράπεζες, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου και έχει αναλάβει η Oliver Wyman η οποία συνεργάζεται με τον  Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM) και την ΕΚΤ. Στο τραπέζι είναι και το γενικό πλαίσιο για τον τρόπο που θα ανακεφαλαιοποιηθούν, με την Black Rock να φέρεται να έχει ρόλο. 


Επίσης, η Pimco είχε, σύμφωνα με πληροφορίες, συνάντηση την περασμένη Πέμπτη με τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημόσιο Χρέους. Ο διεθνής κολοσσός βρίσκεται σε συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση, ωστόσο μέχρι στιγμής το deal δεν έχει κλείσει. 

Υπάρχουν, βέβαια, και άλλες εταιρίες που θα μπορούσαν να αναλάβουν παρόμοια πρότζεκτ, οι οποίοι προτείνονται συνήθως από τους Θεσμούς, Μεταξύ άλλων είναι η  αμερικανική «Alvarez and Marsal», η οποία συνέβαλε στο πρόγραμμα της Κύπρου και της Ισπανίας, αλλά και μεγάλες ελεγκτικές, όπως είναι οι PwC, Ernst & Young, Deloitte, KPMG.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης