Οι ταινίες της εβδομάδας

Οι ταινίες της εβδομάδας

Ο Τεντ είναι ένα αρκουδάκι που μιλά (για δεύτερη φορά). Το τρίτο παιδί της η Κέιτ Γουίνσλετ το ονόμασε Bear (αρκούδα). Σινεμά, folks.

Οι ταινίες της εβδομάδας
Ted 2
Του Σεθ ΜακΦάρλαν. Με τους Μαρκ Γουόλμπεργκ, Σεθ ΜακΦάρλαν,  Αμάντα Σέιφριντ
Κωμωδία, 2015, ΗΠΑ, 115’.

Το πρώτο «Ted» κάπως πέρασε και δεν ακούμπησε. Το δεύτερο είναι τόσο καλό που με έκανε να θέλω να ξαναδώ το πρώτο. Το ομιλών αρκουδάκι παντρεύεται και όταν, έναν χρόνο μετά, προσπαθεί να κάνει (υιοθετήσει) παιδί με τη γυναίκα του, ανακαλύπτει ότι στα μάτια του νόμου θεωρείται ιδιοκτησία και όχι πρόσωπο. Με τη βοήθεια μιας πρωτάρας δικηγόρου που καπνίζει ίδιες ποσότητες μαριχουάνας με τους πρωταγωνιστές φίλους (τόσο αστεία η Σέιφριντ), ο Τεντ και ο Τζον ξεκινούν μια πρωτοφανή δίκη για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτό είναι που δίνει και το πλαίσιο στην κωμωδία να αναπτυχθεί, πέρα από τα συνήθη, πολιτικώς μη ορθά (ευτυχώς), ακονισμένα εδώ αστεία και τα cameo που παίρνουν φωτιά, από τον Σαμ Τζόουνς («Flash») και τον Λίαμ Νίσον έως τον Τζέι Λένο να κάνει σεξ με άντρες στις τουαλέτες - μαζί με την τεράστια αγάπη του Σεθ ΜακΦάρλαν για το αμερικανικό σινεμά στο οποίο αποτίνει φόρο τιμής με τον τρόπο του.
Κλείσιμο





Ο κύριος Χολμς / Mr. Holmes
Του Μπιλ Κόντον. Με τους Ιαν ΜακΚέλεν, Λόρα Λίνεϊ, Μάιλο Πάρκερ
Δραματική, 2015,
Μ. Βρετανία/ΗΠΑ, 104’.

 Δεκαεπτά χρόνια μετά την πρώτη συνεργασία τους στο εξαιρετικό «Θεοί και τέρατα» (Οσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου), οι Μπιλ Κόντον και Ιαν ΜακΚέλεν συναντιούνται για να προσδώσουν την ίδια αξιοπρέπεια και χάρη στις τελευταίες μέρες του θρυλικού Σέρλοκ Χολμς. Αποτραβηγμένος στην αγγλική εξοχή, ο γηραιός πλέον ντετέκτιβ καλλιεργεί μελίσσια και προσπαθεί να θυμηθεί, με τη βοήθεια του γιου της οικονόμου του, τις λεπτομέρειες της τελευταίας υπόθεσης που έλυσε και που τον οδήγησε στην παραίτησή του. Αν εξαιρέσει κανείς την προφορά της Λόρα Λίνεϊ, όλα λειτουργούν ρολόι, σαν ένα μαθημένο μελίσσι. Και είναι γλυκά τόσο όσο.





Πώς να κάνετε έρωτα σαν Εγγλέζος / Ηow to make love like an Englishman
Του Τομ Βόχαν. Με τους Πιρς Μπρόσναν, Σάλμα Χάγεκ, Τζέσικα Αλμπα
Ρομαντική κομεντί, 2014, ΗΠΑ, 100’.

Οσο όμορφοι και λαμπεροί να είναι οι πρωταγωνιστές Πιρς Μπρόσναν, Σάλμα Χάγεκ και Τζέσικα Αλμπα, δεν μπορούν να κρύψουν την προβλεψιμότητα (όχι την ευπρόσδεκτη του είδους) στην ιστορία ενός καθηγητή Λογοτεχνίας στο Κέιμπριτζ που ακολουθεί την έγκυο φοιτήτριά του στο Λος Αντζελες για να καταλήξει χωρισμένος και ερωτευμένος με την αδερφή της.





Eνα μικρό χάος / A Little Chaos
Του Αλαν Ρίκμαν. Με τους Κέιτ Γουίνσλετ, Ματίας Σένερτς, Αλαν Ρίκμαν
Δραματική εποχής, 2014,
Μ. Βρετανία, 117’.

Δεν φαίνεται να περνά πολύ καλά η Κέιτ Γουίνσλετ σ’ αυτό το δράμα εποχής, όπου καλείται να διαμορφώσει ένα κομμάτι του κήπου των Βερσαλλιών για λογαριασμό του Λουδοβίκου ΙΔ’ - κι ας ερωτεύεται τον Ματίας Σένερτς στην πορεία. Το ότι όταν γίνονταν τα γυρίσματα είχε μόλις γεννήσει το τρίτο παιδί της σίγουρα δεν βοήθησε. Το ζήτημα στην άνιση ταινία του Αλαν Ρίκμαν δεν είναι όμως η ανία της Γουίνσλετ, αλλά η δική μας. Ενώ προσπαθεί να προσεγγίσει με σύγχρονο βλέμμα την ιστορία του και να αναδείξει τον ερωτισμό και τα συναισθήματα, κολλά στους τύπους και δεν γεννά ποτέ, δυστυχώς, χάος.





Το μπλε δωμάτιο / La chambre bleue
Του Ματιέ Αμαλρίκ. Με τους Ματιέ Αμαλρίκ, Στεφανί Κλεό
Δραματική, 2014, Γαλλία, 76’.

Βασισμένο σε νουβέλα του Ζορζ Σιμενόν, το «Μπλε δωμάτιο» αφηγείται την ιστορία δυο παράνομων εραστών και ενός εγκλήματος. Με μεταβάσεις μπρος και πίσω στον χρόνο, ο Ματιέ Αμαλρίκ συνδέει τα κομμάτια ενός παζλ που όσο κι αν πασχίζει δεν γίνεται ούτε ερωτικό ούτε μυστηριώδες, αλλά αντιθέτως πολύ, μα πολύ σχολικά πομπώδες.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης