Συμβουλές για το χειμώνα

Συμβουλές για το χειμώνα

Το κρύο επηρεάζει τα μαλλιά μας; Οι γιορτές επιβάλλουν ή όχι αλλαγές στην εμφάνιση; Υπάρχει ειδική φροντίδα για τα μαλλιά το χειμώνα; 

Συμβουλές για το χειμώνα
Πως φροντίζουμε τα μαλλιά μας το χειμώνα; Τα επηρεάζει ο καιρός; Το κρύο;

Οι περισσότεροι λανθασμένα θεωρούν πως μόνο τους θερινούς μήνες υπάρχει επιτακτική ανάγκη περιποίησης του τριχωτού της Κεφαλάς. Όπως οι υψηλές θερμοκρασίες , ο ήλιος, το αλάτι της θάλασσας μπορούν να αποδυναμώσουν τα μαλλιά, έτσι και το κρύο μπορεί να επιφέρει αντίστοιχα αποτελέσματα.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες που κάνουν εύθραυστα τα μαλλιά μας, οι εναλλαγές από εσωτερικούς χώρους σε εξωτερικούς, είναι μερικοί από τους λογούς για τους οποίους η προστασία και η περιποίηση είναι αναγκαία ακόμα και το χειμώνα.

Κλείσιμο
Προστατέψτε και φροντίστε τα μαλλιά σας με τους παρακάτω απλούς τρόπους.

Φροντίστε να φοράτε στις χαμηλές θερμοκρασίες ένα καπέλο ή σκούφο.

Το χειμώνα προσπαθήστε να αραιώστε την συχνότητα του λουσίματος. Με αυτό τον τρόπο διατηρείτε περισσότερο τα φυσικά ελαία , τα όποια είναι αναγκαία για το σωστό ph του τριχωτού και της τρίχας.

Εάν υπάρχει η δυνατότητα να τα αφήσετε να στεγνώσουν φυσικά , θα ήταν προτιμότερο αντί του καυτού αέρα από το μπιστολάκι. Ωστόσο εάν πρόκειται να βγείτε έξω θα πρέπει να τα έχετε στεγνώσει καλά, διαφορετικά τα μαλλιά μπορεί να παγώσουν και κατ’ επέκταση να σπάνε πιο εύκολα.

Όταν λούζεστε προσπαθήστε να αποφεύγετε το πολύ ζεστό νερό. Ο λόγος είναι ότι τα ζεστό νερό αφυδατώνει την τρίχα διότι αφαιρει την υγρασία από τους θύλακες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργούνται ξερά και εύθραυστα μαλλιά.

Τέλος , θα ήταν καλό ανά τακτά χρονικά διαστήματα να κουρεύετε τα μαλλιάς σας προκειμένου να απομακρύνονται οι φθαρμένες και σπασμένες άκρες.

Tο καλοκαίρι βάζουμε κρέμες και κτλ για την προστασία από τον ήλιο, το αλάτι. Υπάρχει κάτι αντίστοιχο για το χειμώνα;

Η προστασία και η ενυδάτωση των μαλλιών δεν θα πρέπει να περιορίζεται μόνο κατά τους θερινούς μήνες. Ανάλογα προϊόντα θρέψης και ενυδάτωσης της τρίχας υπάρχουν και για την προστασία εναντία στο κρύο και την ξηρότητα που αυτό προκαλεί

Συμβουλευτείτε τον κομμωτή σας προκειμένου να σας εξηγήσει πιο είναι το κατάλληλο προϊόν συμφώνα με τις ανάγκες σας αλλά και πως θα πρέπει να εφαρμόζεται για να έχετε ένα πιο σωστό αποτέλεσμα.

Κάνουμε αλλαγές στην εμφάνιση μας τις γιορτές; Ή μήπως είναι φρόνιμο να το αφήσουμε για αργότερα;

Οι αλλαγές στην εμφάνιση μας συχνά ορίζεται από τις αλλαγές της διάθεσης μας αλλά και όχι μόνο. Σημαντικές στιγμές και γεγονότα πυροδοτούν αλλαγές στο στυλ. Οι γιορτές είναι ένας λόγος προκειμένου κάποιος να τολμήσει μια ανανέωση. Μια διαφοροποίηση στην εικόνα θα τονώσει την ψυχολογία και θα δημιουργήσει τις συνθήκες για περισσότερες και σε διαφορετικά επίπεδα αλλαγές. Το βασικό είναι να νιώθουμε καλά μέσω αυτών. Τολμήστε να αλλάξετε το στυλ σας και αφεθείτε στον κομμωτή σας που θα το προσαρμόσει ανάλογα με την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα σας.

Ο Αγγελος Αντωνόπουλος είναι ο ιδιοκτήτης του ανδρικού κουρείου Sir Barber στη Στοά Μπολάνη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης