Τα λάθη στο στυλ των ανδρών

Τα λάθη στο στυλ των ανδρών

Οι συνδημιουργοί του mezoura.com  δίνουν συμβουλές για το τι πρέπει να αποφεύγουν οι άνδρες που προσέχουν το ντύσιμο και την εμφάνιση τους

Τα λάθη στο στυλ των ανδρών
Ο Γιάννης Στεφανίδης και ο Νίκος Πουλόπουλος είναι οι συν-δημιουργοί του πρώτου ελληνικού  e- shop για πουκάμισο και σακάκι στα μέτρα του πελάτη, του mezoura.com
.

Ξεκίνησαν στο κέντρο της Αθήνας – στη παλιά γειτονιά των εφημερίδων, δίπλα στο κτήριο της ιστορικής έδρας του ΔΟΛ στην Χρ. Λαδά- να φτιάχνουν πουκάμισα κατά παραγγελία, στα μέτρα του πελάτη και σύμφωνα με τα γούστα του πελάτη. Στη συνέχεια, πέρασαν στο κουστούμι, ενώ έφτιαξαν και πακέτο για τους γαμπρούς – π.χ ένα γαμπριάτικο πουκάμισο. 

Κλείσιμο
Συχνά πυκνά οι δύο τους δίνουν – πέραν όλων των άλλων- την μάχη του και μέσα από το blog που είναι ενσωματωμένο στο site. Σε αυτό παρέχουν μικρές, χρήσιμες συμβουλές. Για παράδειγμα, η πλέον πρόσφατη ανάρτηση στο blog τους αφορούσε «Τα 3 λάθη στο στυλ των ανδρών». 

Από αυτό το post διαβάζουμε: Ο άνδρας που προσέχει το look του λοιπόν, θα πρέπει να έχει υπ’ όψιν τρεις απαράβατους κανόνες που θα τον βοηθήσουν να διατηρήσει το μοναδικό του στυλ ανά πάσα στιγμή.

Μην ακολουθείτε τους celebrities
Η αντιγραφή του στυλ που λανσάρουν διάφοροι celebrities αποτελεί ένα λάθος που κάνουν πολλοί. Το «κοπιάρισμα» ενός look δεν ωφέλησε ποτέ κανέναν. Η εμφάνισή σας πρέπει να σας ανήκει, να σας αναδεικνύει και να την αναδεικνύετε κι εσείς με τη σειρά σας. Αντιγράφοντας εκείνη κάποιου άλλου, επιλέγετε να φορέσετε κάτι που ναι μεν μπορεί να κολακεύει κάποιον αλλά ουδείς σας εγγυάται ότι θα συμβεί το ίδιο και με εσάς. Το ζητούμενο είναι ο άνδρας να είναι σε θέση να υποστηρίξει την εμφάνισή του. Εμπνευστείτε από τις επιλογές των άλλων και δημιουργήστε το δικό σας στυλ.


«Ακριβότερο» δεν σημαίνει απαραίτητα και «καλύτερη ποιότητα»
Η εντύπωση πως καθετί ακριβότερο είναι και καλύτερης ποιότητας έχει παγιωθεί χρόνια τώρα. «Ό,τι πληρώνεις, παίρνεις» δεν λένε; Σε ό,τι αφορά τα ανδρικά ρούχα –και δη το πουκάμισο- τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι όμως. Ο άνδρας που ξέρει να ντύνεται δεν προσέχει τη μάρκα αλλά την ποιότητα. Μάθετε τι είναι εκείνο που κάνει ένα καλό πουκάμισο, κατανοήστε τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους ένα σακάκι θα πρέπει να είναι ακριβότερο από ένα άλλο και κάντε τις αγορές σας έξυπνα και με γνώμονα το ποιόν του προϊόντος που αγοράζετε –και όχι το ταμπελάκι του. Μη φοράτε απλά τα ρούχα σας: μάθετέ τα.

Προνοήστε για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεων
Μόλις συνειδητοποιήσατε ότι ένα κουμπί από το πουκάμισό σας είναι πιο χαλαρό απ’ ότι θα έπρεπε; Αντιληφθήκατε πως η φόδρα της τσέπης του σακακιού σας έχει τρυπήσει; Ό,τι κι αν είναι, μην το αφήνετε «για μετά». Η αναβλητικότητα είναι ό,τι χειρότερο εδώ αφού την επόμενη φορά που θα το προσέξετε μπορεί να ‘ναι πολύ αργά και το κακό να έχει ήδη γίνει. Ένας οπτικός έλεγχος στα ρούχα που φορούσατε στο τέλος της κάθε ημέρας μπορεί να σας γλιτώσει από δυσάρεστες καταστάσεις, συμβάλλοντας παράλληλα στη διατήρησή τους σε άριστη κατάσταση για ακόμα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. «Κάλλιον του θεραπεύειν το προλαμβάνειν».

Απλές συμβουλές αλλά χρειάζονται σε όλους μας…
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης