Ζωντανά από τη Μόσχα

Ζωντανά από τη Μόσχα

Η νέα παραγωγή του Μπαλέτου Μπολσόι προβάλλεται ζωντανά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ζωντανά από τη Μόσχα
Για πρώτη φορά στην ιστορία των απευθείας μεταδόσεών του από τη Μόσχα, το Μπαλέτο Μπολσόι προβάλλει ζωντανά, μέσω επιλεγμένων αιθουσών σε ολόκληρο τον κόσμο και σε συνεργασία με την Pathe Live, τρεις σύγχρονες χορογραφίες, την Κυριακή 19 Μαρτίου στις 17:00, στο πλαίσιο της νέας παραγωγής, που φέρει τον τίτλο "A contemporary evening".

Έτσι, το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει στην Αίθουσα Banquet του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών μια χορευτική παράσταση-πρόκληση, αφού, αυτή τη φορά το διάσημο συγκρότημα κλασικού χορού καλείται να αναμετρηθεί με σύγχρονες δημιουργίες χορογράφων διεθνούς ακτινοβολίας. Το πρόγραμμα της ξεχωριστής αυτής βραδιάς συνδυάζει τον δυναμισμό του Τζερόμ Ρόμπινς, με τη δεξιοτεχνία του Χάραλντ Λάντερ, και την ευφυία του Αλεξάντερ Ρατμάνσκι. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που οι χορευτές του Μπολσόι ερμηνεύουν τα έργα "Tha cage" («Το κλουβί») του Αμερικανού Τζερόμ Ρόμπινς και “Etudes” («Σπουδές») του Δανού Χάραλντ Λάντερ.

Κλείσιμο
Εκτός αυτών, θα παρουσιάσουν επίσης τη χορογραφία “Russian seasons” («Ρωσικές εποχές»), που υπογράφει ο Αλεξάντερ Ρατμάνσκι, ένας από τους πλέον διακεκριμένους αποφοίτους της Ακαδημίας Μπολσόι. Τα τρία έργα βασίζονται σε μουσικές συνθέσεις του Ίγκορ Στραβίνσκι, του Καρλ Τσέρνυ, και του Λεονίντ Ντεσιάτνικοφ.

Η προβολή της χορευτικής παράστασης "A contemporary evening" εντάσσεται στο πλαίσιο του κύκλου Χορός στο Μέγαρο, και των δορυφορικών μεταδόσεων The Bolshoi Live from Moscow, που πραγματοποιούνται για δεύτερη συνεχή χρονιά στο ΜΜΑ, σε συνεργασία με το φημισμένο ρωσικό θέατρο και την Pathe Live.  Πρόκειται για μια ιδιαίτερα επιτυχημένη σύμπραξη, χάρη στην οποία οι φίλοι του χορού έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν μεγάλα κλασικά έργα και σπουδαία αριστουργήματα του παγκόσμιου ρεπερτορίου.

Info
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Την Κυριακή 19 Μαρτίου και ώρα 17:00
Περισσότερες πληροφορίες στο 210 728 2333
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης