Λέμε ναι στους Pink Martini

Λέμε ναι στους Pink Martini

Το ένατο στούντιο άλμπουμ της παρέας από το Πόρτλαντ κυκλοφορεί και έχει ως σημείο αναφοράς μουσική από όλο τον κόσμο

Λέμε ναι στους Pink Martini
Η πρώτη μας γνωριμία με την καινούργια δουλειά των Pink Martini ήλθε το περασμένο καλοκαίρι. Σε μία... interactive στιγμή στην Τεχνόπολη
όπου δόθηκε η μία από τις δύο συναυλίες της παρέας από το Πόρτλαντ επί ελληνικού εδάφους, η τραγουδίστρια Στορμ Λαρτζ έδωσε σαφείς οδηγίες: «όποτε κάνω νόημα, θα λέτε “je dis oui” [“λέω ναι”, στα ελληνικά]». Και κάπως έτσι βγάλαμε μαζί το τραγούδι “Joli garçon” - κάποιοι το χόρεψαν κιόλας. Το “Je dis oui” εκτός από στίχος του “Joli garçon” είναι και ο τίτλος της νέας δουλειάς της μπάντας του Τόμας Λόντερντεϊλ.

Κλείσιμο


Το ένατο στούντιο άλμπουμ των Pink Martini επιβεβαιώνει το παγκόσμιο μουσικό στίγμα με το οποίο καθιερώθηκε η μπάντα στη συνείδηση μας. Ανάμεσα στα αγγλόφωνα τραγούδια, υπάρχουν κομμάτια στα γαλλικά, τα φαρσί, τα αρμενικά, τα πορτογαλικά, τα αραβικά, τα τούρκικα και τα κόσα (μία από τις επίσημες γλώσσες της Νότιας Αφρικής!) σε διασκευές τραγουδιών που είχαν γνωρίσει ιδιαίτερη επιτυχία στις χώρες τους.

Ο δίσκος περιέχει επίσης τρία τραγούδια που γράφτηκαν από το γκρουπ για τη γαλλική ταινία “Souvenir”, η οποία θα προβληθεί σύντομα στις κινηματογραφικές αίθουσες. Η ταινία έχει ως πρωταγωνίστρια την Ιζαμπέλ Ιπέρ, η οποία υποδύεται μία ξεχασμένη πια τραγουδίστρια που είχε περάσει κάποια στιγμή από τη Eurovision και τώρα δουλεύει σε ένα εργοστάσιο παραγωγής πατέ. Η ίδια ερωτεύεται έναν φιλόδοξο 21χρονο πυγμάχο και ετοιμάζει τη δυναμική της επιστροφή.



Ένα από τα τρία τραγούδια των Pink Martini για την ταινία είναι το “Joli garçon”, το οποίο ανοίγει και τον δίσκο. Πρόκειται για ένα από τα πιο παιχνιδιάρικα και αισιόδοξα της νέας δουλειάς. Από τον δίσκο ξεχωρίζουμε επίσης το ιδιαίτερα χορευτικό και ρυθμικό “Segundo”, τη διασκευή στο “Blue moon” των Rodgers and Hart στην οποία δεσπόζει ο Ρούφους Γουέινραϊτ σε μία ακόμα συνεργασία με την μπάντα και τη διασκευή στο “Al Bint Al Shalabiya” της Φαϊρούζ, όπου ερμηνεύει η «γκουρού της μόδας» Ίκραμ Γκόλντμαν. Παρουσία έχει επίσης η ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Καθλίν Σααντάτ η οποία τραγουδά το “Love for sale”.



Και επειδή ο δίσκος έχει έντονο ανατολίτικο στοιχείο, θυμίζει και λίγο Ελλάδα. Η διασκευή του “Askim bahardi” θυμίζει έντονα το «Έρωτας είναι η αιτία» της Γλυκερίας. Υπέροχη είναι και η εκτέλεση του εξαιρετικού “Solidão”, αλλά και η ερμηνεία του Άρι Σαπίρο στην αραβική εκδοχή του “La soledad” (το τραγούδι του άλμπουμ “Sympathique”), του “Finnisma di”. To άλμπουμ “Je dis oui” κυκλοφόρησε χθες, Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, τόσο σε φυσική μορφή, όσο και στις ψηφιακές πλατφόρμες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης