Με θέα την Αθήνα

Με θέα την Αθήνα

Πέντε ημέρες πολιτισμού με μία εξαιρετική θεατρική παράσταση και δύο ντοκιμαντέρ στον εξώστη του Ιστορικού Αρχείου του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς

Με θέα την Αθήνα
Ένα αφιέρωμα στην Αθήνα και… με θέα την Αθήνα. Πέντε ημέρες πολιτισμού με μία εξαιρετική θεατρική παράσταση και δύο ντοκιμαντέρ στον εξώστη του Ιστορικού Αρχείου του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς στον Ταύρο. Όλα με άρωμα Αθήνας.

«Θε- Αθήναι». Από τις 26 έως τις 30 Ιουνίου ένα… αθηναϊκό φεστιβάλ, που διοργανώνεται από το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς, έρχεται για να μας ταξιδέψει μέσα από μία καινούργια ανάγνωση ενός κλασικού αθηναϊκού έργου και δύο κινηματογραφικές προβολές που αποτελούν δύο διαφορετικές ματιές στην πόλη.

Κλείσιμο
Από τις 26 μέχρι τις 28 Ιουνίου λοιπόν η Bijoux de Kant παρουσιάζει το «Αχ!» της Γλυκερίας Μπασδέκη
, βασισμένο στην «Κερένια κούκλα» του Κωνσταντίνου Χρηστομάνου, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Σκουρλέτη
. Ο τρελός έρωτας του Νίκου, της Λιόλιας και της Βιργινίας… Τα σώματα που αγαπήθηκαν… Οι όρκοι που δόθηκαν…



Όλα μέσα από ένα νέο πρίσμα. Από την Αθήνα των αρχών του 20ού αιώνα στην Αθήνα των αρχών του 21ου αιώνα. Η παράσταση της Bijoux de Kant με πρωταγωνιστές τη Λένα Δροσάκη, τον Δημήτρη Μοθωναίο, την Κατερίνα Μισιχρόνη και τη Μαίρη Συνατσάκη, που κέρδισε κοινό και κριτικούς, τόσο στο Ίδρυμα Κακογιάννη, όσο και στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά -όπου και παρουσιάστηκε τον περασμένο χειμώνα-, επιστρέφει για να μας συγκινήσει για ακόμα τρεις παραστάσεις.

Στις 29 Ιουνίου το θέατρο δίνει τη σκυτάλη στον κινηματογράφο με την προβολή μίας ταινίας της Σούλας Δρακοπούλου, που παρατηρεί πώς είδε ο ελληνικός κινηματογράφος τις αλλαγές της Αθήνας μέσα στις δεκαετίες.

Τέλος, στις 30 Ιουνίου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μία ταινία που γυρίστηκε το 1978, για τα αρχαία μνημεία της Αθήνας με στόχο την προώθηση του τουρισμού. Και στις δύο ταινίες θα υπάρχει σχολιασμός από τους δημιουργούς τους.
Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης