Διασκέδαση... εδώ και τώρα!

Διασκέδαση... εδώ και τώρα!

O Μίνως Θεοχάρης μετακομίζει από το «Κάτω Παρτάλι» στο Γύαλινο Μουσικό Θέατρο και ασχολείται με την αθηναϊκή διασκέδαση

Διασκέδαση... εδώ και τώρα!
O Μίνως Θεοχάρης
αφήνει για λίγο μόνο του τον Μανόλη στο «Κάτω Παρτάλι»
Κλείσιμο
και ασχολείται με την αθηναϊκή διασκέδαση. Για την ακρίβεια, μεταμορφώνεται για ακόμη φορά. Ο 30χρονος ηθοποιός -που το ευρύ κοινό έμαθε μέσα από την τηλεοπτική σειρά- μοιάζει να είναι περισσότερο ο εαυτός του στην παράσταση «Εδώ και τώρα»
που σκηνοθετεί και παίζει.

Ο Μανόλης είναι ένα χαρούμενο παιδί που δέχεται με τη δική ιδιαίτερη αισιόδοξη ματιά τα δεινά που του τυχαίνουν και ενώ συνήθιζε να ζει στην Αθήνα βρέθηκε ξαφνικά παντρεμένος στο Κάτω Παρτάλι και μάλιστα να περιμένει παιδί! Αλλαγές που ακούγονται συγκλονιστικές, αλλά στο ανατρεπτικό σενάριο της σειράς -που συνεχίζει να σημειώνει υψηλά νούμερα τηλεθέασης και στον δεύτερο κύκλο της- όλα μοιάζουν φυσιολογικά.



Από το χωριό, λοιπόν, ο Μίνως βρίσκεται στη Συγγρού. Στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο πιο συγκεκριμένα, για να δείξει στο κοινό τις σκηνοθετικές, υποκριτικές και φωνητικές του ικανότητες. Τον ρωτάω τι είναι το «Εδώ και τώρα». «Η απάντηση της γενιάς μου για το τι σημαίνει διασκέδαση, έκφραση, αλήθεια», μου απαντάει και έχοντας δει την παράσταση συμφωνώ απόλυτα μαζί του. Γιατί οι σημερινοί 30άρηδες, όπως είναι ο Μίνως, όπως είμαι και εγώ, θέλουν να διασκεδάσουν – και όχι απαραίτητα στα μπουζούκια. Θέλουν να ακούν καλή ελληνική μουσική χωρίς τύψεις, χωρίς ταμπού. Και σίγουρα αυτή η παράσταση δεν έχει ούτε το ένα ούτε το άλλο.



Μαζί με τον Μίνωα εμφανίζεται στη σκηνή η Αντιγόνη Ψυχράμη, ο Φοίβος Ριμενέας, η Μαρίνα Σάττι, ο Ιάσονας Μανδήλας, η Αννα Φιλλιπάκη, ο Γιάννης Νιάρρος, η Κόνι Μεταξά και ο Τάσος Ξιαρχογιαννόπουλος. Οι οχτώ ηθοποιοί χορεύουν, τραγουδούν παρουσιάζουν τον εαυτό τους και κυρίως μοιράζονται την τρέλα του Μίνωα σε αυτό το νεανικό και διασκεδαστικό σόου. «Τα περισσότερα παιδιά τα είχα θαυμάσει σε δουλειές άλλων ή είχα ο ίδιος συνεργαστεί με κάποιους. Κάποιους δε τους γνώριζα καθόλου! Διάλεξα καλλιτέχνες που είναι ξεχωριστοί, που είναι δυνατοί σολίστες. Ηθελα να έχουν αίσθηση του συνόλου και να ξέρουν να μοιράζονται τη σκηνή με σεβασμό ο ένας στο ταλέντο του άλλου. Το τελευταίο είναι το πιο σπάνιο και είμαι πολύ περήφανος που το πετύχαμε».

Πώς ξεκίνησε όμως όλο αυτό; Ο ίδιος δηλώνει: «Δεν το αποφάσισα. Δεν γινόταν απλά να κάνω αλλιώς. Θα έσκαγα. Βαριόμουν τα πάντα και τους πάντες και βρήκα την καλύτερη διέξοδο δημιουργώντας μια συνθήκη πολύπλευρη, που αλλάζει μορφή κάθε λεπτό που περνάει!» Και έτσι έγινε. Μαζί με τον Στάμο Σέμση και τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο που υπογράφουν κάποια από τα τραγούδια της παράστασης, έφτιαξε τη δική του απάντηση στο τι σημαίνει διασκέδαση.



Ο Μίνως ήρθε σε επαφή με τους δύο δημιουργούς μέσω της Νάντιας Κοντογεώργη, που είναι κοινή φίλη όλων και κολλητή του, τόσο στη ζωή, όσο και στο «Κάτω Παρτάλι». Οταν μάλιστα τον είχαν ρωτήσει τι κοινά έχει ο ίδιος με τον Μανόλη του σίριαλ, είχε απαντήσει μεταξύ άλλων: «Εχουμε την ίδια κολλητή!». Η Νάντια έκανε, λοιπόν, το «προξενιό» και όπως λέει ο Μίνωας: «Ακολούθησε αμοιβαία καλλιτεχνική έλξη που μας οδήγησε σε αυτή τη σύμπραξη που τώρα απολαμβάνουμε και οι τρεις πολύ!». Εκτός από τα πρωτότυπα τραγούδια υπάρχουν και ήδη γνωστά, αλλά σημερινά και άλλα λίγο παλαιότερα. Ολα τους είναι κομμάτια που έχουμε αγαπήσει και συνεχίζουμε να σιγοτραγουδάμε είτε στις παρέες μας είτε στις… μοναξιές μας.

Βλέποντας τον Μίνωα πάνω στη σκηνή καταλαβαίνεις ότι αυτό το παιδί είναι γεννημένο για να κάνει live. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι σε ηλικία μόλις 16 ετών ο γνωστός παραγωγός μιούζικαλ Κάμερον Μάκιντος και ο casting director Τρέβορ Τζάκσον, μετά από την ακρόαση ενός demo, τον προέτρεψαν να παρακολουθήσει το θερινό τμήμα στη σχολή Guildford School of Acting (GSA) με θέμα το μιούζικαλ, σχολή που ολοκλήρωσε με επιτυχία. Λίγα χρόνια αργότερα, το 2002, συνεργάστηκε με τη Μικρή Αρκτο όπου και συμμετείχε στη δισκογραφική δουλειά «Πρώτη ακρόαση», καθώς και στα μουσικά προγράμματα «Πρώτη ακρόαση» και «Το πικραμύγδαλο του κόσμου» στο θέατρο Ροές. Στη συνέχεια έλαβε μέρος στη θεατρική παράσταση “Grease” σε σκηνοθεσία Θέμιδας Μαρσέλλου και Βασιλικής Ανδρίτσου πρώτα στον Ζυγό και έπειτα στο θέατρο Σμαρούλα το καλοκαίρι του 2004, ενώ συνεργάστηκε για δεύτερη φορά με τη Μικρή Αρκτο τραγουδώντας πέντε σονέτα σε μουσική Δημήτρη Μαραμή που συνόδεψαν το βιβλίο «Τα σονέτα του σκοτεινού έρωτα» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα σε μετάφραση Σωτήρη Τριβιζά.



Το 2005 βρίσκει τον Μίνωα απόφοιτο του Εθνικού Θεάτρου, ενώ συμμετείχε στην παράσταση «Ορέστεια» στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη και το καλοκαίρι στην παράσταση «Εξοδος», που παρουσιάστηκε στο μικρό θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου στο πλαίσιο των πτυχιακών εξετάσεων.

Από τότε μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί σε παραγωγές όπως το «Φάουστους» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη, «Ηλέκτρα» σε σκηνοθεσία Εφης Θεοδώρου, «Ιούλιος Καίσαρας» σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου, «Πολύ κακό και τίποτα» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου. Παρουσία έχει και στη δισκογραφία, με το τραγούδι «Το μισό του εμείς», στο οποίο έγραψε μουσική και στίχους και το οποίο ερμήνευσε η Ελεονώρα Ζουγανέλη.



Αν ρωτήσεις τον Μίνωα αν τον ενδιαφέρει περισσότερο η σκηνοθεσία από την ηθοποιία και το τραγούδι, απαντά: «Ισως στο μέλλον ναι. Προς το παρόν μου αρέσει το live με ό,τι αυτό περιλαμβάνει. Σίγουρα προτιμώ να έχω άποψη επάνω σε ό,τι κάνω και θεωρώ πως είναι απαραίτητο στοιχείο για ένα καλλιτέχνη η αίσθηση του συνόλου μιας δουλειάς».

Οσο για το μέλλον; Ο Μίνωας δεν κάνει μακροχρόνια σχέδια και πλάνα. «Θα ήθελα να έχω μία πορεία που να αποτελείται από δουλειές που θα με εκφράζουν και θα με αντιπροσωπεύουν σε κάθε μου περίοδο», εξομολογείται και του το ευχόμαστε ολόψυχα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης