Οι πιτσιρικάδες ροκάρουν

Οι πιτσιρικάδες ροκάρουν

Εξι μαθητικά συγκροτήματα ανεβαίνουν αύριο στη σκηνή για να παίξουν τις δικές τους μουσικές

Οι πιτσιρικάδες ροκάρουν
Τι έχει να θυμάται κανείς αρκετά χρόνια αφού τελειώσει το σχολείο; Τα αστεία που έκανε με τους συμμαθητές του μέσα στην τάξη, τους πρώτους έρωτες στο προαύλειο και φυσικά τις παράλληλες δραστηριότητες. Τη συμμετοχή του δηλαδή στις σχολικές ομάδες, είτε είναι αθλητικές είτε μουσικές. Γι αυτό και θεσμοί όπως το Athens School Festival
γνωρίζουν σημαντική απήχηση τόσο στους μαθητικούς κύκλους όσο και στο κοινό.

Κλείσιμο
Το φεστιβάλ ξεκίνησε το 2009, αλλά από το 2011 και μετά άρχισε να μεγαλώνει αφού συμμετέχουν στις συναυλίες του πάνω από 50 μαθητικά αλλά και φοιτητικά γκρουπ κάθε χρόνο. Ετσι, στα 6 χρόνια λειτουργίας του έχουν πάρει μέρος περισσότερα από 250 γκρουπ, αριθμός που πρακτικά σημαίνει ότι πάνω από 1000 παιδιά από διάφορα σχολεία της Αθήνας συναντήθηκαν στις σκηνές των πολιτιστικών κέντρων του Δήμου της Αθήνας και στη σκηνή της Τεχνόπολις και παρουσίασαν τις δουλειές τους.



Για τους μη γνωρίζοντες, το Athens School Festival είναι ένα πρόγραμμα του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων που έχει σκοπό την υλοποίηση προγραμμάτων μουσικών πρωτοβουλιών και καλλιτεχνικής έκφρασης στα Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Αθηναίων. Στόχος του να δώσει την ευκαιρία σε μαθητές και μαθήτριες αλλά και φοιτητές που συμμετέχουν σε μαθητικά ερασιτεχνικά συγκροτήματα να εκφραστούν και να επικοινωνήσουν μέσα από τη δύναμη της μουσικής. Δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα -όλα τα παιδιά που δηλώνουν συμμετοχή ανεβαίνουν στη σκηνή- και για το λόγο αυτό πραγματοποιούνται 5 με 6 συναυλίες από αρχές Ιανουαρίου μέχρι και τέλος Μαρτίου.

Αύριο λοιπόν, Κυριακή 8 Μαρτίου, στις 6.30μμ, έξι ακόμα συγκροτήματα (strangers, another dimension, UpsidedowN, CafRock Assus, secret angels, loud whisper) θα βρεθούν και πάλι στη σκηνή. Αυτή τη φορά το stage θα είναι στον Πολυχώρο του Δήμου Αθηναίων «Άννα & Μαρία Καλουτά», Τιμοκρέοντος 6α στον Νέο Κόσμο, με την είσοδο για το κοινό να παραμένει ελεύθερη.

Οσο για την κορύφωση των εκδηλώσεων, πραγματοποιείται πάντοτε στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου. Τότε γίνεται το μεγάλο διήμερο στη Τεχνόπολη, με συνολικά 24 γκρουπ να ανεβαίνουν στην κεντρική σκηνή. Μην χάσεις την ευκαιρία να το επισκεφθείς. Μπορεί οι επόμενοι Pink Floyd να βρίσκονται κάπου μεταξύ Γκράβας και Γκύζη.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης