Η Michelle Obama στα 50

Η Michelle Obama στα 50

Είναι δυναμική, ελκυστική, δεν έχει αποκλείσει τα botox ή την πλαστική και περιμένει τη στιγμή που θα γίνει γιαγιά - Η «πρώτη κυρία» της Αμερικής έχει πολλούς ακόμα στόχους

Η Michelle Obama στα 50
O πρόεδρος των ΗΠΑ έδωσε μία και μόνο οδηγία στους καλεσμένους για το πάρτι γενεθλίων της συζύγου του στις 17 Ιανουαρίου: «Φορέστε άνετα παπούτσια». Η συγκεκριμένη φράση θα μπορούσε να είναι το μότο της Michelle Obama για τα χρόνια που έρχονται. Η 50χρονη πλέον Michelle είναι, όπως πάντα, γεμάτη ενέργεια, αισιοδοξία για το μέλλον και έτοιμη για κάθε πρόκληση που θα έρθει προς το μέρος της.

Προς το παρόν, απολαμβάνει τις «γιορτινές» μέρες. Πρώτα τα Χριστούγεννα, μετά μια απόδραση με φίλες της από το Σικάγο, αλλά και τις Oprah Winfrey και Gayle King στο σπίτι της πρώτης στο Mάουι, όπου έκαναν πεζοπορίες και απολάμβαναν το ηλιοβασίλεμα στο κατώφλι για μια εβδομάδα, και τέλος το πάρτι των γενεθλίων της. Αν κάτι δεν θα ακούσετε από το στόμα της είναι γκρίνια για το χρόνο που περνά και τα κεράκια που προστίθενται στη γενέθλια τούρτα. Όπως λέει και ο διοργανωτής του πάρτι της, που δεν ήταν άλλος από το σύζυγό της Barack Obama: «Είμαι σε ένα διαρκές δέος απέναντί της».

Κλείσιμο
Δεν είναι ο μόνος... Απομονώσαμε δηλώσεις από πρόσφατη συνέντευξή της στο αμερικανικό People, που διαβάζοντάς τες θα συμφωνήσετε με το σύζυγό της και πρόεδρο της Αμερικής.
«Δεν θέλω να πω πως η ζωή μου έφτασε στο αποκορύφωμά της όταν έγινα η “πρώτη κυρία” της Αμερικής. Ή τώρα που έκλεισα τα 50. Η ζωή μου εξελίσσεται διαρκώς. Όταν φύγω από το Λευκό Οίκο, σε μερικά χρόνια, θα είμαι ακόμη νέα. Θέλω να κάνω τόσα πράγματα ακόμα, δεν θέλω να επαναπαυτώ στο τι έχω πετύχει έως τώρα και να μην αξιοποιήσω το ταλέντο μου και την τύχη που είχα. Θέλω να βρω τρόπους να κάνω τη διαφορά, είτε στο ρόλο της μητέρας είτε στην καριέρα μου είτε στο πώς μπορεί να επηρεάσω άλλα παιδιά. Όταν φύγουμε από το Λευκό Οίκο, η Malia θα έχει τελειώσει το κολέγιο, ενώ η Sasha θα είναι σε αυτό».

«Δεν θα ήθελα να είμαι 20 ετών ξανά. Κάθε δεκαετία προσθέτει πείρα, περισσότερη ηρεμία και αυτοπεποίθηση. Γνωρίζεις τον κόσμο γύρω σου, αλλά και τον εαυτό σου, πράγμα αδύνατο στα 20».

«Είμαι ο μεγαλύτερος κριτής του εαυτού μου. Προτεραιότητά μου είναι να ικανοποιήσω τις δικές μου προσδοκίες. Δεν νιώθω την πίεση πως πρέπει να ικανοποιήσω αυτό που περιμένουν οι άλλοι από μένα. Όμως οι προσδοκίες που έχω εγώ για τον εαυτό μου είναι πολύ υψηλές. Είμαι ο πιο αυστηρός και απαιτητικός κριτής μου. Θέλω να είμαι καλά και όσο πιο υγιής γίνεται, γιατί θέλω να απολαύσω τα χρόνια που έρχονται».

«Πιστεύω πως οι γυναίκες πρέπει να έχουν το δικαίωμα να κάνουν ό,τι τις κάνει να αισθάνονται καλύτερα. Δεν θεωρώ πως αυτή τη στιγμή θα ακολουθούσα το δρόμο των πλαστικών επεμβάσεων, έχω μάθει όμως ποτέ να μη λέω “ποτέ”».

«Θεωρώ πως οι γυναίκες που δεν ντύνονται με βάση την ηλικία τους και το σωματότυπό τους και ενώ είναι, για παράδειγμα, 50 προσπαθούν να ντυθούν σαν να είναι 15άχρονα, καταλήγουν να δείχνουν μεγαλύτερες.  Έχω μάθει, όταν δοκιμάζω κάτι, να ρωτάω τον εαυτό μου “πώς αισθάνομαι;” σε αυτό που φοράω. Όσο μεγαλώνεις, αντιλαμβάνεσαι τι σε κάνει ευτυχισμένο και με τι αισθάνεσαι όμορφα και σταματάς να ακολουθείς ή να κυνηγάς τα trends και τη μόδα».

«Θέλω να γίνω το είδος της γιαγιάς που είναι εκεί όταν τη χρειάζονται οι κόρες της. Θέλω να τις βοηθήσω να γίνουν καλύτερες μητέρες, αλλά και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Για παράδειγμα, αν η μια μου κόρη είχε μια καλή δουλειά και έκανε καριέρα και δεν ήθελε να αφήσει το παιδί σε έναν τρίτο ή μια babysitter, θα ήθελα να μπορώ να βοηθήσω εγώ. Ειδικά στα πρώτα χρόνια σύγχυσης και πανικού».

Διαβάστε περισσότερα στο PEOPLE που κυκλοφορεί μαζί με το ΘΕΜΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης