Ποιο σημείο του προσώπου αποκαλύπτει νωρίτερα αν κινδυνεύει η καρδιά μας

Ποιο σημείο του προσώπου αποκαλύπτει νωρίτερα αν κινδυνεύει η καρδιά μας

Ποιο σημείο του προσώπου μας μπορεί να μας προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο να διατρέχουμε υψηλό καρδιαγγειακό κίνδυνο και να οδηγήσει σε μη επεμβατικές μεθόδους για την πρόβλεψη του καρδιαγγειακού κινδύνου των ασθενών

191030214643_matia
Η αυξημένη αρτηριακή πίεση και η αθηροσκλήρυνση – αποτελούν δείκτες κινδύνου για καρδιαγγειακές παθήσεις – δημιουργώντας εύκολα ανιχνεύσιμες αλλαγές στα μικροσκοπικά αιμοφόρα αγγεία που βρίσκονται στο πίσω μέρος του ματιού.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε νέα μελέτη που εξετάζει τη σχέση μεταξύ των μικροαγγειακών αλλαγών στο μάτι και των μακροαγγειακών παραγόντων κινδύνου που οδηγούν σε καρδιακές παθήσεις. Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Hypertension, εξετάζει αν ο υπολογισμός των αλλαγών στα οφθαλμικά αγγεία θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως εργαλείο για την πρόβλεψη του κινδύνου καρδιακών παθήσεων και καρδιαγγειακών επεισοδίων.

«Όταν η αρτηριακή πίεση και η αρτηριακή δυσκαμψία αυξάνονται, αυτό ενδέχεται να επιφέρει αλλαγές στα μικρά αγγεία πίσω από το μάτι. Αυτά τα μικροσκοπικά αγγεία γίνονται στενότερα και πιο έντονα», δηλώνει η συγγραφέας της μελέτης, καθηγήτρια Alicja Rudnicka.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης