Πόσο αδυνατίζουμε περπατώντας 1,5 χιλιόμετρο – Ποιοι χάνουν περισσότερο βάρος

Πόσο αδυνατίζουμε περπατώντας 1,5 χιλιόμετρο – Ποιοι χάνουν περισσότερο βάρος

Καίμε τελικά αρκετές θερμίδες από το περπάτημα; Οι ερευνητές απαντούν καταφατικά, έχοντας υπολογίσει και την καύση των θερμίδων, με κάποιους να παρουσιάζουν σημαντικό προβάδισμα στην απώλεια βάρους

walking_2211548947
Από την εμφάνιση διαβήτη μέχρι την προστασία της καρδιάς, το περπάτημα προσφέρει αναρίθμητα οφέλη στη συνολική μας υγεία, συμβάλλοντας ακόμη και στην απώλεια βάρους. Το πόσο, όμως, θα πρέπει να περπατάμε ώστε να χάσουμε βάρος εξαρτάται από το πόσο ζυγίζουμε, τον ρυθμό του βαδίσματος και την πρόσθετη επιβάρυνση, όπως το ανηφορικό περπάτημα.

Υπό αυτό το πρίσμα, οι ειδικοί δημιούργησαν έναν εύκολο τρόπο υπολογισμού, με στόχο να μετράτε ακριβώς πόσες θερμίδες θα κάψετε από έναν περίπατο ενός μιλίου, δηλαδή κάτι περισσότερο από 1,5 χιλιόμετρα. Πιο συγκεκριμένα, η Δρ Heidi Moawad, νευρολόγος στο Case Western School of Medicine, υπολόγισε πόσες θερμίδες μπορούν να αναμένουν οι ενήλικες πως θα «κάψουν» περπατώντας ένα μίλι, ανάλογα με το βάρος τους. Οι υπολογισμοί αυτοί ελέγχθηκαν επίσης από έναν διαιτολόγο, ο οποίος υπολόγισε την καύση θερμίδων για ενήλικες που ζυγίζουν μεταξύ 45 και 135 κιλών.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης