ΣΜΝ: Γιατί αυξάνονται το καλοκαίρι – «Κλειδί» η έγκαιρη διάγνωση

Ακούστε τον κ. Ιωάννη Μπάρκη, Δερματολόγο – Αφροδισιολόγο, Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και Πρόεδρο της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας, σε μια συζήτηση για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ) και πώς το καλοκαίρι ευνοεί τη διασπορά τους, τα μέτρα πρόληψης και προστασίας όσο και τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης

ezgif_com-webp-to-jpg__8_
Μια ιδιαίτερη σχέση συνδέει το καλοκαίρι με τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ) δίκην επιβεβαίωσης ότι η θεά του έρωτα, η Αφροδίτη, δεν γεννήθηκε τυχαία στον αφρό της θάλασσα. Η εξωστρέφεια του καλοκαιριού και η «έκρηξη» σεροτονίνης από την ηλιοφάνεια θα σηματοδοτήσουν την έναρξη του ερωτικού παιχνιδιού, ενός παιχνιδιού που προσφέρεται για απόλαυση αλλά και δυσάρεστες εκπλήξεις.

«Τα ΣΜΝ δεν έχουν εποχή» διευκρινίζει ο κ. Ιωάννης Μπάρκης, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και Πρόεδρος της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας, εξηγώντας όμως τους τρόπους που οι παραπάνω παράγοντες ευνοούν τις ριψοκίνδυνες σεξουαλικές συμπεριφορές, ιδίως στις νεότερες ηλικίες. «Η ερωτική ζωή αρχίζει σε πολύ μικρή ηλικία» αναφέρει ο κ. Μπάρκης, με την ηλικία των 16 ή και 14 ετών να αποτελεί αφετηρία της σεξουαλικής δραστηριότητας. Τα ΣΜΝ εντούτοις αφορούν κάθε ενεργά σεξουαλικό άτομο.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης