Έμφραγμα, καρδιακή ανεπάρκεια, εγκεφαλικό: O ατμοσφαιρικός παράγοντας που αυξάνει τις νοσηλείες

Έμφραγμα, καρδιακή ανεπάρκεια, εγκεφαλικό: O ατμοσφαιρικός παράγοντας που αυξάνει τις νοσηλείες

Ισχυρή απειλή για την υγεία της καρδιάς φαίνεται πως είναι η ατμοσφαιρική ρύπανση αυξάνοντας τον αριθμό νοσηλειών. Οι ερευνητές προειδοποιούν ότι, αν δε λάβουμε μέτρα, η επίδραση του όζοντος στην υγεία θα λάβει μελλοντικά ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις

air_pollution
Οι εποχές αλλάζουν, οι τεχνολογικές εξελίξεις είναι διαρκείς, ο αγώνας για παραγωγικότητα ασταμάτητος και η βιομηχανοποίηση ενισχύεται ολοένα και περισσότερο. Όλοι αυτοί οι παράγοντες που συνθέτουν τις σύγχρονες κοινωνίες σχηματίζουν μεγαλουπόλεις με ψηλά, γκρι κτήρια και πολύ καυσαέριο, εξαφανίζοντας όλο και περισσότερο τους χώρους πρασίνου. Κι όμως, τα φυσικά περιβάλλοντα είναι μια σημαντική πηγή υγείας, που απουσιάζει συχνά από την καθημερινότητα πολλών ανθρώπων, αυξάνοντας δραματικά τους πιθανούς κινδύνους.

Αυτό αναδεικνύει νέα κινεζική έρευνα που δημοσιεύθηκε στο European Heart Journal, η οποία υποστηρίζει ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση που προκαλείται από το όζον είναι υπεύθυνη για αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο και νοσηλείες για σχετιζόμενα νοσήματα. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν, μάλιστα, ότι πρόκειται για έναν τόσο βλαβερό ρύπο, που ενισχύει τον κίνδυνο παθήσεων όπως καρδιακή προσβολή, καρδιακή ανεπάρκεια και εγκεφαλικό επεισόδιο ακόμη και σε χαμηλότερα από τα εγκεκριμένα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) επίπεδα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης