Κορωνοϊός: Πώς επηρεάζουν τα εμβόλια τα συμπτώματα της Long Covid

Κορωνοϊός: Πώς επηρεάζουν τα εμβόλια τα συμπτώματα της Long Covid

Θετική φαίνεται να είναι η συσχέτιση μεταξύ της ενισχυτικής δόσης του εμβολίου και της μειωμένης συμπτωματολογίας της long covid σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα ερευνητικά στοιχεία - Διαβάστε τα συμπεράσματα των μελετητών

220829175444_emvolio-covid
Βελτίωση της συμπτωματολογίας των ασθενών με Long Covid παρατηρούν οι ερευνητές, μετά από την ενισχυτική δόση του εμβολίου. Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Ροδάνθη Ελένη Συρίγου, Γιάννης Ντάνασης, Πάνος Μαλανδράκης, και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τα δεδομένα της πρόσφατης δημοσίευσης της Debby Waldman στην επιστημονική επιθεώρηση WebMd, με θέμα την βελτίωση της συμπτωματολογίας των ασθενών με Long Covid μετά από την ενισχυτική δόση εμβολίου COVID-19.

Με βάση τα πρόσφατα δεδομένα της Al-Aly και συνεργατών, που δημοσιεύθηκαν στο Nature Medicine, αναφέρεται ότι η πιθανότητα Long Covid αυξάνεται μετά από κάθε νόσηση με Covid-19. Έτσι, εάν ένα άτομο δεν απέκτησε Long Covid μετά την πρώτη επαφή με τον SARS-CoV-2, δε σημαίνει ότι δεν πρόκειται να αποκτήσει και την επόμενη φορά. Επομένως, ο εμβολιασμός με αναμνηστικές δόσεις έχει νόημα να τον προστατεύσει από επιπλέον λοιμώξεις COVID-19 και από Long Covid συνακόλουθα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης