Τι φταίει για το θαμπό δέρμα – Επαναστατικές θεραπείες αντιμετώπισης

Τι φταίει για το θαμπό δέρμα – Επαναστατικές θεραπείες αντιμετώπισης

Τις επαναστατικές θεραπείες αντιμετώπισης του θαμπού δέρματος με σύγχρονα μηχανήματα και εργαλεία που έχουν στα χέρια τους οι γιατροί μας συστήνει η δρ. Αναστασία Σεφέρη–Δανιήλ, Πλαστική Χειρουργός στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ

221206135336_skincar
Το λαμπερό δέρμα ομορφαίνει κάθε πρόσωπο, ενώ του προσδίδει μια υγιή όψη καθώς το «φωτίζει». Δεν είναι όμως δεδομένο, καθώς υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που «κλέβουν» τη λάμψη του, αναδεικνύοντας παράλληλα τις ατέλειές του. Με την αύξηση της ηλικίας, το κολλαγόνο μειώνεται και οι ίνες ελαστίνης χάνουν σταδιακά την αντίστασή τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διατηρήσουν ούτε τη σφριγηλότητα του δέρματος, ούτε τη λάμψη του. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, το δέρμα μπορεί να είναι θαμπό και σε νεαρές ηλικίες. Οι αιτίες ενδέχεται να σχετίζονται με τα γονίδια, με περιβαλλοντικούς παράγοντες, αλλά και με τον τρόπο ζωής.

Η κακή διατροφή, με συνέπεια την ανεπάρκεια θρεπτικών συστατικών, η περιβαλλοντική ρύπανση και η συσσώρευση ρύπων στην επιδερμίδα, η ανεπαρκής ενυδάτωση, το κάπνισμα και το αλκοόλ, η ελλιπής φροντίδα και περιποίηση, οι ορμονικές διαταραχές, η ύπαρξη ακμής στο παρελθόν και το τακτικό μακιγιάζ με «βαριά» προϊόντα που δεν επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει, μπορεί να το κάνουν να φαίνεται λιγότερο υγιές, λιγότερο φωτεινό και λιγότερο λείο.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης