Κορωνοϊός – Νοσηλεία: Πόσοι θα κάνουν επανεισαγωγή στο νοσοκομείο – Πόσο προστατεύει το εμβόλιο

Κορωνοϊός – Νοσηλεία: Πόσοι θα κάνουν επανεισαγωγή στο νοσοκομείο – Πόσο προστατεύει το εμβόλιο

Τα στοιχεία των νοσηλειών COVID-19 από τις μεγαλύτερες επαρχίες του Καναδά εξέτασε επιστημονική ομάδα για να καταλήξει στους παράγοντες που πολλαπλασιάζουν τον κίνδυνο επανεισαγωγής στο νοσοκομείο

201013204446_hospital
Τις πιθανότητες επανεισαγωγής στο νοσοκομείο μετά το εξιτήριο από νοσηλεία COVID-19, αλλά και θανάτου, εξέτασαν Καναδοί επιστήμονες για να προσδιορίσουν τους παράγονες κινδύνου και τις ευάλωτες ομάδες. Οι σχετικές πληροφορίες, αναφέρουν οι ερευνητές της πρόσφατης μελέτης που δημοσιεύεται στο Canadian Medical Association Journal (CMAJ), μπορούν να συμβάλουν στην εκτίμηση των πιθανών επανεισαγωγών και τη χάραξη ενός σχεδίου υγειονομικής περίθαλψης που θα μειώσει το αυξημένο κόστος τους.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, περίπου ένας στους δέκα ασθενείς (11%) που νοσηλεύτηκαν με COVID-19 χρειάστηκε να εισαχθεί εκ νέου στο νοσοκομείο ή κατέληξε εντός 30 ημερών από το αρχικό εξιτήριο. Για να σκιαγραφήσουν το προφίλ του, οι ερευνητές αξιοποίησαν στοιχεία μέσα από 843.737 κρούσματα κορωνοϊού SARS-CoV-2 στην Αλμπέρτα και το Οντάριο -επαρχίες που συγκεντρώνουν τον μισό πληθυσμό του Καναδά- για 46.412 ενήλικες (5,5%) που χρειάστηκαν να νοσηλευτούν οκτώ ημέρες κατά μέσο όρο. Όπως επεσήμαναν οι ερευνητές, επρόκειτο κατά μεγάλη πλειοψηφία για ανεμβολίαστο πληθυσμό, 91% και 95% των εισαχθέντων σε Αλμπέρτα και Οντάριο αντίστοιχα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης