Πολλαπλή Σκλήρυνση: Η αμφιλεγόμενη διατροφή – σύμμαχος για τους ασθενείς

Πολλαπλή Σκλήρυνση: Η αμφιλεγόμενη διατροφή – σύμμαχος για τους ασθενείς

Vegan, vegeterian, διαλειμματική νηστεία, κετογονική δίαιτα, αυτοί είναι μόλις μερικοί από τους όρους που περιγράφουν τις τάσεις στη διατροφή τα τελευταία χρόνια, με έναν από αυτούς τους τύπους διατροφής να θεωρείται ότι έχει ευεργετικές ιδιότητες για τους ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση. Δείτε ποιος

220303144713_ketodiet
Με την περιορισμένη πρόσληψη υδατανθράκων και αντιστρόφως ανάλογη αύξηση σε λίπος και πρωτεΐνες, η κετογονική δίαιτα, αν και ακόμα από αρκετούς ειδικούς θεωρείται αμφιλεγόμενη, θεωρείται όμως ιδανική για την απώλεια βάρους, αλλά και για τους ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση, σύμφωνα με πρόσφατα ερευνητικά στοιχεία.

Ειδικότερα, οι συμμετέχοντες ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση που ακολούθησαν μια κετογονική δίαιτα για έξι μήνες, παρουσίασαν λιγότερα συμπτώματα κόπωσης και κατάθλιψης, ενώ συνολικά η καθημερινότητά τους βελτιώθηκε. Ιδιαίτερα σημαντική παράμετρος καθώς ψυχολογικές διακυμάνσεις συνοδεύουν τα υπόλοιπα συμπτώματα των ασθενών, για τους οποίους ακόμα δεν υπάρχει διαθέσιμη θεραπεία.

Αν και δεν είναι πλήρως αντιληπτό ακόμα με ποιον τρόπο η κετογονική δίαιτα συμβάλλει θετικά στην ανακούφιση των συμπτωμάτων, οι ερευνητές εικάζουν ότι η απώλεια βάρους αποτρέπει την παχυσαρκία, μια κατάσταση συχνή στους ασθενείς με πολλαπλή σκληρυνση.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης