Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου: Ποιοτική φροντίδα, έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία για όλους

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου: Ποιοτική φροντίδα, έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία για όλους

Το «κλείσιμο της ψαλίδας στην φροντίδα των ογκολογικών ασθενών» είναι το φετινό θέμα της 4ης Φεβρουαρίου με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προτρέπει τις χώρες μέλη να εφαρμόσουν πολιτικές ίσης πρόσβασης για όλους τους πολίτες

220203174732_cancerday
Στη «σκιά» της πανδημίας κορωνοϊού εορτάζεται φέτος η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου (4 Φεβρουαρίου) για να μας υπενθυμίσει ότι ο καρκίνος είναι η δεύτερη κύρια αιτία θνησιμότητας στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Ο καρκίνος παρουσίασε αυξητική τάση κατά τη διάρκεια του 2021, με 2,7 εκατομμύρια νέες περιπτώσεις και 1,3 εκατομμύρια θανάτους παγκοσμίως.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Ευρώπη έχει το ένα τέταρτο όλων των περιπτώσεων καρκίνου και λιγότερο από το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού, είναι προφανές ότι ο καρκίνος αποτελεί τεράστια απειλή για την κοινωνία. Ο συνολικός οικονομικός αντίκτυπος του καρκίνου στην Ευρώπη είναι 100 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι το 40% των καρκίνων μπορούν να προληφθούν, αλλά μόνο το 3% των προϋπολογισμών για την Υγεία δαπανάται επί του παρόντος για την προαγωγή της υγείας και την πρόληψη ασθενειών. Επομένως, τα περιθώρια δράσης είναι τεράστια.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης