Επεισόδια υπερφαγίας: Υπάρχει τρόπος να σταματήσουν χωρίς φάρμακα

Επεισόδια υπερφαγίας: Υπάρχει τρόπος να σταματήσουν χωρίς φάρμακα

Μια πτυχή της παχυσαρκίας που συχνά αγνοείται κατά τις συνήθεις θεραπευτικές μεθόδους αναδεικνύει πρόσφατη μελέτη, η οποία προτείνει παράλληλα μια «διεπιστημονική» προσέγγιση

211102175332_zygaria
Μια νέα πτυχή πίσω από την παχυσαρκία και τις υπερφαγικές τάσεις των ατόμων με τη νόσο αποκαλύπτει πρόσφατη μελέτη από το Τμήμα Νευροϊατρικής και Επιστήμης της Κίνησης που δημοσιεύεται Frontiers in Endocrinology. Τα ευρήματα αναδεικνύουν τις σημαντικές ψυχολογικές επιπτώσεις της νόσου, πέρα από την επιβάρυνση που προκαλεί στη σωματική υγεία.

Στη συνήθη αντιμετώπιση της παχυσαρκίας περιλαμβάνονται συστάσεις για υγιεινή διατροφή και περισσότερη σωματική άσκηση ενώ σε σοβαρά περιστατικά οι βαριατρικές επεμβάσεις αποτελούν σχεδόν μονόδρομο. Ωστόσο, επισημαίνει η Δρ Trine Tetlie Eik-Nes, επικεφαλής του νέου ερευνητικού εγχειρήματος, ζητούμενο είναι να ληφθούν υπ’ όψιν όλοι οι παράγοντες που σχετίζονται με τη νοσογόνο παχυσαρκία, συμπεριλαμβανομένων των ψυχολογικών και κοινωνικών, ώστε να επιτευχθεί μια ολιστική θεραπευτική προσέγγιση. «Η θεραπευτική μας προσέγγιση στηρίζεται στην εκπαίδευση των ασθενών ώστε να κατανοήσουν τους λόγους που καταλήγουν στην υπερφαγία, ακολουθούμενη από ασκήσεις και ομαδικές συζητήσεις», εξηγεί.



Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης