Το μυστικό των 50ρηδων για γερή καρδιά, λεπτή μέση και χαμηλή πίεση

210714165632_man-50-1280x720

Μελέτη σε ανθρώπους άνω των 50 ετών υποδεικνύει ότι η κατανάλωση συγκεκριμένης ομάδας τροφίμων μπορεί να κάνει... θαύματα όσον αφορά τη ρύθμιση του σακχάρου, της πίεσης, αλλά και τη μείωση της περιμέτρου της μέσης. Δείτε ποια είναι η ιδανική ποσότητα που πρέπει να καταναλώνετε

Οι ενήλικες μέσης και τρίτης ηλικίας που κατανάλωναν τουλάχιστον τρεις μερίδες προϊόντων ολικής άλεσης καθημερινά παρουσίαζαν μικρότερη αύξηση στην περίμετρο μέσης και στα επίπεδα σακχάρου καθώς μεγάλωναν συγκριτικά με εκείνους που έτρωγαν λιγότερο από μισή μερίδα ημερησίως, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of Nutrition.

Οι ερευνητές από το Jean Mayer USDA Human Nutrition Research Center on Aging του Πανεπιστημίου Tufts εξέτασαν το πώς η πρόσληψη τροφίμων ολικής άλεσης και ραφιναρισμένων επηρέαζε με την πάροδο του χρόνου πέντε παράγοντες κινδύνου για καρδιακές παθήσεις: την περίμετρο μέσης, την αρτηριακή πίεση, το σάκχαρο, τα τριγλυκερίδια και την «καλή»-HDL χοληστερόλη.
Χρησιμοποιώντας δεδομένα από τη Μελέτη Framingham που ξεκίνησε τη δεκαετία του 1970 για να αξιολογήσει τους μακροπρόθεσμους παράγοντες κινδύνου για τις καρδιακές παθήσεις, η νέα έρευνα εξέτασε τα αποτελέσματα υγείας που σχετίζονται με την κατανάλωση τροφίμων ολικής άλεσης και ραφιναρισμένων για μια μέση περίοδο 18 ετών. Οι 3.100 συμμετέχοντες από την κοόρτη ήταν κυρίως λευκοί και στα μέσα της έκτης δεκαετίας της ζωής τους κατά την έναρξη συγκέντρωσης των δεδομένων.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης