Κυπελλούχος Πορτογαλίας η Πόρτο στην παράταση, 2-1 την Σπόρτινγκ Λισαβόνας - Δείτε τα γκολ

Κυπελλούχος Πορτογαλίας η Πόρτο στην παράταση, 2-1 την Σπόρτινγκ Λισαβόνας - Δείτε τα γκολ

Οι Δράκοι έκαναν την ανατροπή στη Λισαβόνα με γκολ - λύτρωση του Ταρεμί στο 110' και σήκωσαν το 20o Κύπελλο της ιστορίας τους

MixCollage-27-May-2024-02-25-AM-2358
H Πόρτο του Σέρτζιο Κονσεϊσάο κατέκτησε το Κύπελλο Πορτογαλίας για τρίτη διαδοχική χρονιά. Οι Δράκοι έκαναν την ανατροπή στη Λισαβόνα, νίκησαν την πρωταθλήτρια Σπόρτινγκ των δέκα παικτών στην παράταση με 2-1 και σήκωσαν το τρόπαιο για 20η φορά στην ιστορία τους. «Λυτρωτής» ο Μεχντί Ταρεμί στο τελευταίο του παιχνίδι πριν αποχωρήσει για το Μιλάνο και την Ίντερ.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d1jv9ai9pzeh)


Η ομάδα του Ρούμπερν Αμορίμ προηγήθηκε στο 20ο λεπτό, όταν ο Σεν Ζουστ νίκησε άπαντες στον αέρα μετά από κόρνερ του Πέδρο Γκονσάλβες και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Η Πόρτο «απάντησε» άμεσα, στο 25', όταν μετά από ασταθή απομάκρυνση του Κατάμο η μπάλα στρώθηκε στον Εβανίλσον, ο οποίος ισοφάρισε με σουτ μέσα από την περιοχή.

Κλείσιμο
Οι ισορροπίες άλλαξαν στο 32' όταν ο σκόρερ των Λιονταριών, Σεν Ζουστ, ανέτρεψε τον Γκαλένο πριν μπει στη μεγάλη περιοχή και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα. Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση και στο 96' ο Εβανίλσον κέρδισε πέναλτι από τον τερματοφύλακα της Σπόρτινγκ, Πίντο Ντιόγκο. Ο Ταρεμί ανέλαβε την εκτέλεση, ευστόχησε και χάρισε το Κύπελλο στην Πόρτο, με το 91ο γκολ του στην τετραετία που πέρασε στο «Ντραγκάο».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d1jswcwg8my9)


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d1ju8i98mgwp)


Πόρτο (Κονσεϊσάο): Ντιόγκο Κόστα, Ζοάο Μάριο (46' Ταρεμί), Ζε Πέδρο, Οτάβιο, Γουέντελ, Κονσεϊσάο (118' Μπόργκες), Γκονσάλεθ (85' Εουστάκιο), Βαρέλα (85' Γκρούγκιτς), Γκαλένο, Πεπέ (113' Φερνάντες), Εβανίλσον (104' Μπαρό)

Σπόρτινγκ (Αμορίμ): Ντιόγκο Πίντο, Σεν Ζουστ, Κοάτες (103' Παουλίνιο), Ινάσιο, Κάταμο (71' Ντιομαντέ), Μορίτα (36' Κουαρέσμα), Χιούλμαντ, Σάντος (83' Εσγκάιο), Τρινκάο (71' Μπραγκάνκα), Γκιόκερες, Γκονσάλβες (91' Κοϊντρέντι)

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d1juks3afrmx)



Πηγή:www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα

Προκλητικός Ράμα κατά Ελλάδας: Υποχρέωσαν τους αδερφούς μας να αλλάξουν τα ονόματά τους, κηλίδα ντροπής στην ιστορία

Κρήτη: Τα αντιεμβολιαστικά κηρύγματα και η μάχη κατά της μάσκας - Ο Μητροπολίτης που αρνήθηκε να διαβάσει το Ευαγγέλιο

Βίντεο και φωτογραφίες από τον γάμο του Κώστα Καραφώτη με την Κάτια Μάνου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης