Συστροφή όρχεως: Επείγουσα κατάσταση που απαιτεί άμεση αντιμετώπιση

Συστροφή όρχεως: Επείγουσα κατάσταση που απαιτεί άμεση αντιμετώπιση

Για μια ιδιαίτερα επείγουσα κατάσταση στην ουρολογία που απαιτεί άμεση αντιμετώπιση μας ενημερώνει ο Βασίλειος Αργυρόπουλος, Ουρολόγος, Aναπληρωτής Διευθυντής Α΄ Ουρολογικής Κλινικής Metropolitan General και παραθέτει όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τη συστροφή όρχεως

190628164817_prostate-cancer
Η συστροφή του όρχεως είναι μία ιδιαίτερα επείγουσα κατάσταση στην ουρολογία που απαιτεί άμεση αντιμετώπιση. Ο όρχις πραγματοποιεί μία περιστροφή γύρω από τον άξονά του, περισσότερο από 180 μοιρών. Αυτό έχει ως συνέπεια να στρίβει και ο σπερματικός τόνος, ο οποίος είναι το «κορδόνι» από το οποίο κρέμεται ο όρχις. Από τον σπερματικό τόνο περνάνε όλα τα «ευγενή» στοιχεία τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για τον όρχι (οι αρτηρίες, οι φλέβες, τα νεύρα και τα λεμφαγγεία του). Άρα, η συστροφή έχει ως συνέπεια τη διακοπή της παροχής αίματος προς τον όρχι, με αποτέλεσμα τη νέκρωση και ατροφία του, αν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως, και συγκεκριμένα το πρώτο 6ωρο από την έναρξή της.

Η εν λόγω πάθηση συμβαίνει πιο συχνά στα βρέφη, κατά τον πρώτο χρόνο της ζωής τους, καθώς και σε αγόρια ηλικίας 12-18 ετών (από την έναρξη της εφηβείας έως την ολοκλήρωσή της), αλλά σπανιότερα μπορεί να συμβεί και σε λίγο μεγαλύτερη ηλικία.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης