Βιταμίνη D και ασβέστιο: Πολύτιμα και για την πρόληψη του ιλίγγου

Βιταμίνη D και ασβέστιο: Πολύτιμα και για την πρόληψη του ιλίγγου

Η λήψη επιπλέον βιταμίνης D και ασβεστίου μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης ιλίγγου, ισχυρίζεται νέα έρευνα. Δείτε το λόγο

200806140524_iliggos-1
Κορεάτικη έρευνα με αντικείμενο τον ίλιγγο – ειδικότερα τον καλοήθη ίλιγγο θέσης – την ξαφνική αίσθηση, δηλαδή, ότι περιστρέφεται κανείς γύρω από τον εαυτό του ή ότι περιστρέφονται τα πράγματα γύρω από αυτόν που προκαλείται από μια απλή αλλαγή της θέσης του κεφαλιού, έδειξε πως η πρόσληψη συγκεκριμένων συμπληρωμάτων μπορεί να βοηθήσει ασθενείς να αποφύγουν τις ανεπιθύμητες ζαλάδες. Σύμφωνα με τους ερευνητές, για το 86% των ανθρώπων που πάσχουν από αυτή τη μορφή ιλίγγου η κατάσταση παρακωλύει απλές καθημερινές δραστηριότητες έως τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις.

Μια συχνή και αποτελεσματική αντιμετώπιση αποτελεί η εκτέλεση συγκεκριμένων κινήσεων υπό ιατρική καθοδήγηση, ωστόσο τα νέα ευρήματα δείχνουν πως η αύξηση πρόσληψης βιταμίνης D και ασβεστίου ενδεχομένως να εμποδίσει την υποτροπή του ιλίγγου, σύμφωνα με τον ερευνητή Dr. Ji-Soo Kim, από το Κολλέγιο Ιατρικής του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σεούλ. Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο Neurology.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης