Δείτε πόσα κιλά μπορεί να παχύνει μια γυναίκα που παίρνει αντισυλληπτικά

Δείτε πόσα κιλά μπορεί να παχύνει μια γυναίκα που παίρνει αντισυλληπτικά

Έως και 13,5 κιλά μπορεί να παχύνει μια γυναίκα που χρησιμοποιεί συγκεκριμένο τύπο αντισύλληψης, υποστηρίζουν οι επιστήμονες σε νέα τους μελέτη – Ποιος είναι αυτός και πώς μπορεί να περιοριστεί η αύξηση του βάρους

200609173635_constraception-1280x720
Τα γονίδια μπορούν να προσφέρουν μια εξήγηση στο ερώτημα «γιατί κάποιες γυναίκες παίρνουν παχαίνουν όταν χρησιμοποιούν μια δημοφιλή μέθοδο αντισύλληψης», υποστηρίζουν οι ερευνητές μιας νέας επιστημονικής εργασίας που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο Contraception.

«Εδώ και αρκετά χρόνια, οι γυναίκες υποστηρίζουν ότι η αντισύλληψη προκαλεί αύξηση του βάρους, ωστόσο πολλοί είναι οι γιατροί που δεν έχουν αντιμετωπίσει το ζήτημα με τη δέουσα σοβαρότητα. Εμείς, λοιπόν, εξετάσαμε το θέμα υπό το πρίσμα της γενετικής και βρήκαμε ότι ο τρόπος με τον οποίο τα γονίδια αλληλεπιδρούν με κάποιες ορμόνες των αντισυλληπτικών θα μπορούσε να βοηθήσει στην εξήγηση της μεγαλύτερης αύξησης του βάρους σε κάποιες γυναίκες σε σχέση με άλλες», αναφέρει ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης και επίκουρος καθηγητής Μαιευτικής/Γυναικολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Κολοράντο, Δρ. Aaron Lazorwitz.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης