Κοροναϊός: Η Ρωσία κλείνει τα σύνορα με την Κίνα για να αποτρέψει την εξάπλωση

Κοροναϊός: Η Ρωσία κλείνει τα σύνορα με την Κίνα για να αποτρέψει την εξάπλωση

 «Η σχετική εντολή υπεγράφη σήμερα και η εφαρμογή της έχει ήδη ξεκινήσει» δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ - Αναστέλλεται από σήμερα η έκδοση ηλεκτρονικής βίζας σε Κινέζους πολίτες - Θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση

koronaios-russia-kina-synora-arthro
Η Ρωσία κλείνει τα σύνορά της στην περιοχή της Άπω Ανατολής προκειμένου να αποτρέψει την εξάπλωση του νέου κοροναϊού από τη γειτονική Κίνα, μετέδωσε πριν λίγη ώρα το Russia Today.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, το κλείσιμο των συνόρων ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας, Μιχαήλ Μισούστιν. «Θα ενημερώσουμε το σύνολο των πολιτών μέσω της τυπικής διαδικασίας για το κλείσιμο των συνόρων στην Άπω Ανατολή, όπως και για άλλα μέτρα που θα ληφθούν από τη [ρωσική] κυβέρνηση», είπε ο Μισούστιν στους νεοδιορισμένους υπουργούς του την Πέμπτη, σύμφωνα με το RT.

«Η σχετική εντολή υπεγράφη σήμερα και η εφαρμογή της έχει ήδη ξεκινήσει» δήλωσε επιπλέον ο Ρώσος πρωθυπουργός, σύμφωνα με το Sputnik.

Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει το Sputnik, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται από σήμερα η έκδοση ηλεκτρονικής βίζας σε Κινέζους πολίτες, στο πλαίσιο των μέτρων κατά της εξάπλωσης του θανατηφόρου ιού, που έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε 170 ανθρώπους, με βάση τον τελευταίο απολογισμό.

Τα ίδια στοιχεία αναφέρουν ότι τα καταγεγραμμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού έχουν ξεπεράσει τα 7.700.

Υπενθυμίζεται ότι εχθές η Μόσχα ανακοίνωσε ότι θα περιορίσει τις σιδηροδρομικές συνδέσεις με την Κίνα από την 31η Ιανουαρίου, αφήνοντας σε ισχύ μόνο τα απευθείας δρομολόγια μεταξύ Μόσχας και Πεκίνου. 


Κλείσιμο


Αεροπορικές εταιρείες αναστέλλουν τις πτήσεις τους για την Κίνα

Η Κίνα είναι βέβαιη ότι μπορεί να ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους μετάδοσης του νέου κοροναϊού στα αεροπλάνα και ο μικρός αριθμός κρουσμάτων που αναφέρθηκαν εκτός της χώρας δείχνει ότι το Πεκίνο μπορεί να ελέγχει την εξάπλωσή του, ανακοίνωσε ένας αξιωματούχος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Ο Τσου Τάο, ένας διευθυντής την Διοίκησης Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας, είπε στους δημοσιογράφους κατά την τακτική ενημέρωσή τους σχετικά με τον ιό ότι οι ξένες αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες έχουν ακυρώσει πτήσεις τους για την Κίνα, ανταποκρίνονται σε μια αλλαγή στις συνθήκες της αγοράς.

Στις αεροπορικές εταιρείες αυτές ήρθε να προστεθεί και ο εθνικός αερομεταφορέας του Ισραήλ, η El Al, η οποία ανέστειλε τις πτήσεις της για την Κίνα μέχρι τις 25 Μαρτίου.

Η Βρετανία έχει καθυστερήσει την προγραμματισμένη απομάκρυνση των πολιτών της από την πληγείσα από τον ιό κινεζική πόλη Ουχάν επειδή ακόμη δεν έχει λάβει τις απαιτούμενες άδειες από τις κινεζικές αρχές για να αναχωρήσει μια πτήση. Η Βρετανία έχει σχεδιάσει να απομακρύνει τους πολίτες της και να τους μεταφέρει σε μια βάση της Πολεμικής της Αεροπορίας, αλλά η πτήση δεν θεωρείται πιθανό να αναχωρήσει σήμερα.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επιστρέψουμε τους Βρετανούς από την Ουχάν με ασφάλεια στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αρκετές πτήσεις άλλων χωρών δεν έχουν μπορέσει να αναχωρήσουν όπως ήταν προγραμματισμένο. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με ταχύτατους ρυθμούς για να οργανώσουμε μια πτήση προς το Ηνωμένο Βασίλειο το συντομότερο δυνατό», δήλωσε μια εκπρόσωπος του Φόρεϊν Όφις.

Με πληροφορίες από Russia Today, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Sputnik
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης