Επιμένει ο Τραμπ παρά τον σάλο: «Σπουδαία επιτυχία» η συνάντησή μου με τον Πούτιν

Επιμένει ο Τραμπ παρά τον σάλο: «Σπουδαία επιτυχία» η συνάντησή μου με τον Πούτιν

Αγνοεί επιδεικτικά τις σφοδρές κριτικές και χαρακτηρίζει...«bad guy» τον πρώην διευθυντή της CIA, που τον αποκάλεσε προδότη

trump-kontino
Μπορεί η συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Βλαντιμίρ Πούτιν να έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ, με κάποιους μάλιστα να κατηγορούν τον Αμερικανό πρόεδρο για εσχάτη προδοσία και «τραγικά λάθη» που ίσως εκμεταλλευτεί μελλοντικά ο ρώσος ομόλογός του, όμως ο Τραμπ επιμένει ότι τα κατάφερε... περίφημα.

«Η συνάντηση μεταξύ εμού και του Προέδρου Πούτιν ήταν μια σπουδαία επιτυχία για όλους, εκτός από τα Fake News Media» έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, επιλέγοντας προφανώς να αγνοήσει τις φωνές πολλών βουλευτών, ακόμα και από το ίδιο του το κόμμα, που εξέφρασαν πλήθος αντιρρήσεων για τον τρόπο που διεξήχθη το «τετ-α-τετ».



Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, μετά τη συνάντηση, ο Τραμπ είχε δηλώσει ότι εμπιστεύεται περισσότερο τον Βλάντιμιρ Πούτιν από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Ωστόσο, μερικές ώρες αργότερα και αντιμέτωπος με τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, ο Αμερικανός πρόεδρος τα... γύρισε λέγοντας ότι «δεν βλέπει κανέναν λόγο να μην ήταν η Ρωσία» πίσω από τις κυβερνοεπιθέσεις στις εκλογές του 2016, και ξεκαθαρίζοντας ότι αποδέχεται το συμπέρασμα που έβγαλαν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες!

Λίγο νωρίτερα από την «κωλοτούμπα», είχε καταφερθεί ξανά εναντίον των Αμερικανικών media με μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter.

Κλείσιμο
«Μολονότι είχα μια εξαιρετική συνάντηση με το ΝΑΤΟ, συγκεντρώνοντας σημαντικά χρηματικά ποσά, είχα ακόμη καλύτερες συνομιλίες με τον Βλαντιμίρ Πούτιν της Ρωσίας. Δυστυχώς, τα μέσα ενημέρωσης δεν το λαμβάνουν υπόψη τους - τα ΜΜΕ Fake News είναι υποκινούμενα» έγραψε στο μήνυμα αυτό ο Αμερικανός πρόεδρος.

Η απάντηση του Τραμπ στον στον πρώην διευθυντή της CIA για την «εσχάτη προδοσία»


Επί προσωπικού και με χαρακτηρισμούς απάντησε τελικά ο Τραμπ στον Τζον Μπρέναν, πρώην διευθυντή της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA), ο οποίος τον χαρακτήρισε προδότη μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ.

«Νομίζω ότι ο Μπρέναν είναι πολύ κακός τύπος (...) αν δείτε έγιναν πολλά (άσχημα) πράγματα επί των ημερών του», δήλωσε ο Τραμπ, αναφερόμενος στον πρώην διευθυντή της CIA (2013-2017) επί των ημερών του δημοκρατικού προκατόχου του Μπαράκ Ομπάμα. «Νομίζω ότι είναι πολύ κακός άνθρωπος», επέμεινε, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News που μεταδόθηκε ολόκληρη την Τρίτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπρέναν είχε χαρακτηρίσει «προδοτική» τη στάση του Τραμπ. Σε ανάρτησή του στο Twitter, χρησιμοποίησε κατά λέξη την ορολογία του αμερικανικού Συντάγματος για τις αιτίες που κινούνται διαδικασίες για την παύση ενός προέδρου των ΗΠΑ και την παραπομπή του στη δικαιοσύνη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης