Πεδίο μάχης το Αμβούργο: Φωτιές, οδοφράγματα, μολότοφ και συγκρούσεις

Πεδίο μάχης το Αμβούργο: Φωτιές, οδοφράγματα, μολότοφ και συγκρούσεις

Αστυνομικός έριξε προειδοποιητική βολή για να διαφύγει από το μένος των διαδηλωτών - Η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο - Δεκάδες συλλήψεις - Πάνω από 190 αστυνομικοί τραυματίες

Πεδίο μάχης το Αμβούργο: Φωτιές, οδοφράγματα, μολότοφ και συγκρούσεις
Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί από άκρη σε άκρη η πόλη του Αμβούργου, καθώς διαδηλωτές συγκρούονται σε πολλά σημεία με την αστυνομία, στο περιθώριο της Συνόδου της G20.

Αστυνομικός στον οποίο επιτέθηκε σήμερα πλήθος ανθρώπων κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης έριξε «μια προειδοποιητική βολή» προκειμένου να μπορέσει να ξεφύγει, έγινε γνωστό από την αστυνομία.

«Ένας αστυνομικός δέχθηκε επίθεση από πρόσωπα με βίαιες διαθέσεις στη συνοικία Σαντσενφέρτελ και έριξε μια προειδοποιητική βολή» ανέφερε η αστυνομία του Αμβούργου στον λογαριασμό της στο Twitter.

Όπως διευκρινίστηκε, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ληστεία-πλιάτσικο σε εξέλιξη και όταν επενέβησαν, δέχθηκαν επίθεση από τους συμμετέχοντες, με αποτέλεσμα ο ένας να ρίξει μία προειδοποιητική βολή στον αέρα.

Ο αστυνομικός «κατάφερε τελικά να ξεφύγει μπαίνοντας σε ένα κατάστημα και να βρεθεί σε ασφάλεια» σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Κλείσιμο

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον 196 αστυνομικοί, ενώ μέχρι αυτή τη στιγμή, έχουν συλληφθεί τουλάχιστον 83 άτομα και άλλα 19 βρίσκονται υπό επιτήρηση. 







Οι οδομαχίες πάντως έχουν εξαπλωθεί σε όλη την πόλη, με τους διαδηλωτές να εκτοξεύουν βόμβες μολότοφ, πέτρες, τούβλα και ό,τι άλλο βρίσκουν μπροστά τους εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απαντούν με μάνικες νερού, χημικά και δακρυγόνα.

Πολλά αυτοκίνητα έχουν παραδοθεί στις φλόγες σε γειτονιές της πόλης, ενώ πολλά καταστήματα έχουν υποστεί καταστροφές και έχουν λεηλατηθεί.

Οι διαδηλωτές έχουν στήσει οδοφράγματα σε πολλά σημεία της πόλης και έχουν ανάψει φωτιές με όσα υλικά έχουν προμηθευτεί, ενώ τα γερμανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για κατάσταση εκτός ελέγχου και για μεγάλη ήττα της πολιτείας, παρ' ότι η αστυνομία καταβάλει φιλότιμες προσπάθειες.

Δείτε βίντεο από τις οδομαχίες στους δρόμους του Αμβούργου...








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης