Σε «κόκκινο συναγερμό» το Πεκίνο εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Σε «κόκκινο συναγερμό» το Πεκίνο εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Ρεπόρτερ βγήκε στον «αέρα» φορώντας μάσκα - Τοπίο στο… νέφος η πόλη με «αόρατους» ουρανοξύστες

Σε «κόκκινο συναγερμό» το Πεκίνο εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης
Τη στιγμή που στο Παρίσι συνεδριάζουν εκπρόσωποι περισσότερων από 190 χωρών στη Διάσκεψη για το Κλίμα με στόχο μία συμφωνία που θα περιορίσει την ανθρώπινη επίδραση στο περιβάλλον, μία ρεπόρτερ από το Πεκίνο στέλνει το δικό της μήνυμα για την κρίσιμη κατάσταση που βιώνουν οι πολίτες.

Η Κέιτι Στάλαρντ από το SkyNews στη ζωντανή μετάδοση από την κινεζική πρωτεύουσα εμφανίστηκε φορώντας μία μαύρη μάσκα που κάλυπτε τη μύτη και το στόμα της.

Κλείσιμο
«Αντιλαμβάνομαι πόσο γελοίο μπορεί να φαίνεται, αλλά η ατμόσφαιρα σήμερα είναι τόσο κακή που μας έδωσαν εντολές από το υπουργείο Περιβάλλοντος της Κίνας να προστατευτούμε. Κάλεσαν τον κόσμο να παραμείνει εντός των κτιρίων και αν πρέπει να κυκλοφορήσει τότε να φορά μάσκες. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το φορέσουμε τις μάσκες», δήλωσε η νεαρή γυναίκα.

Η ρεπόρτερ δείχνει τα ποσοστά ατμοσφαιρικής ρύπανσης


Η Κέιτι Στάλαρντ από το Πεκίνο έδειξε στην κάμερα τις μετρήσεις που συγκέντρωσε ειδικό application στο τηλέφωνό της, που καταγράφει το ποσοστό της μόλυνσης του αέρα.

Όπως ανέφερε, λοιπόν, το ποσοστό έφτασε τις 566 μονάδες, ενώ όπως επισήμανε το επίπεδο ασφαλείας κυμαίνεται στις 25 μονάδες, επομένως πρόκειται για περίπου 25 φορές υψηλότερο.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στο Πεκίνο είναι ότι το νέφος βρίσκεται σε τόσο υψηλό επίπεδο που στο βίντεο διακρίνονται με δυσκολία τα δέντρα στην περιοχή που έγινε η μετάδοση, ενώ «αόρατα» ήταν τα κτίρια πίσω από τη δημοσιογράφο.

«Θα έπρεπε να μπορείτε να δείτε ουρανοξύστες και άλλα κτίρια, αλλά αυτό που βλέπει κανείς είναι μόνο παχύ νέφος», είπε η ανταποκρίτρια του SkyNews.

Η Στάλαρντ τόνισε πως η ατμοσφαιρική ρύπανση αποτελεί σημαντικό ζήτημα για τους Κινέζους πολίτες καθώς τους απασχολεί όλους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης