Φρίκη και όλεθρος στην Ταϊλάνδη: Συγκλονίζουν τα βίντεο από τη βομβιστική επίθεση

Φρίκη και όλεθρος στην Ταϊλάνδη: Συγκλονίζουν τα βίντεο από τη βομβιστική επίθεση

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Πραγιούθ Τσαν Οτσάν, χαρακτήρισε τη βομβιστική ενέργεια ως το χειρότερο τρομοκρατικό κτύπημα στην ιστορία της χώρας – Επιβεβαιώθηκε η εθνικότητα των 18 από τα 22 θύματα - Περισσότερα από 120 άτομα νοσηλεύονται στα νοσοκομεία - ΠΡΟΣΟΧΗ: Σκληρές εικόνες

Φρίκη και όλεθρος στην Ταϊλάνδη: Συγκλονίζουν τα βίντεο από τη βομβιστική επίθεση
Σοκ έχει προκαλέσει στην παγκόσμια κοινότητα η αγριότητα με την οποία κτύπησαν το κέντρο της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης, Μπανγκόκ, οι τρομοκράτες τη Δευτέρα (17/8), τοποθετώντας τρεις βόμβες στο κέντρο μίας από τις πλέον πολυσύχναστες αγορές της πόλης, τη στιγμή που ήταν κατακλυσμένη από κόσμο.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Πραγιούθ Τσαν Οτσάν, χαρακτήρισε τη βομβιστική ενέργεια ως το χειρότερο τρομοκρατικό κτύπημα στην ιστορία της Ταϊλάνδης, κηρύσσοντας τον πόλεμο στην τρομοκρατία, ενώ συγκάλεσε συμβούλιο με την παρουσία τόσο της αστυνομίας, όσο και των σωμάτων ασφαλείας, προκειμένου να ληφθούν επιπλέον μέτρα για την αποφυγή τυχόν νέου κτυπήματος.

Δείτε τη στιγμή της έκρηξης:


Κλείσιμο





Οι αρχές επιβεβαίωσαν την εθνικότητα των 18 από τα 22 θύματα που καταγράφηκαν έως τώρα. Πρόκειται για δύο Μαλαισιανούς, έναν Σινγκαπουριανό, δύο Κινέζους, έναν Φιλιππινέζο και δύο από το Χονγκ Κονγκ, οι οποίοι ήταν τουρίστες, καθώς και για 10 Ταϊλανδούς. Σύμφωνα με τις τελευταίες καταγραφές, περισσότεροι από 120 άνθρωποι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, άλλοι με ελαφρά και άλλοι με πιο βαριά τραύματα.

Οι συνέπειες της μεγάλης έκρηξης στην πολυσύχναστη αγορά της Μπανγκόκ άρχισαν ήδη να γίνονται αισθητές, καθώς το Χονγκ Κονγκ εξέδωσε απαγορευτική οδηγία προς του πολίτες που θέλουν να ταξιδέψουν στην Ταϊλάνδη, ενώ ανάλογες οδηγίες αναμένονται και από άλλες χώρες, τουλάχιστον μέχρι να επανέλθει ο κανονικός ρυθμός ζωής στην Μπανγκόκ.

Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο τέμενος Erawan Shrine, στη συνοικία Chidlom, δίπλα σε ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων και ενδεχομένως να ήταν τοποθετημένη πάνω σε μοτοσικλέτα. Το τέμενος είναι αφιερωμένο στον Brahma, το θεό των Ινδουιστών, αλλά χιλιάδες Βουδιστές το επισκέπτονται κάθε μέρα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της χώρας: «Τρία κιλά ΤΝΤ χρησιμοποιήθηκαν από τους δράστες. Η βομβιστική επίθεση είχε ως στόχο να καταστρέψει την οικονομία και τον τουρισμό της Ταϊλάνδης». 

Για προληπτικούς λόγους, η κυβέρνηση αποφάσισε να μείνουν κλειστά τα 538 σχολεία της χώρας, όμως όλα τα εμπορικά κέντρα - συμπεριλαμβανομένων και όσων βρίσκονται στην περιοχή της έκρηξης- θα λειτουργήσουν κανονικά.

Προς το παρόν, καμία οργάνωση δεν έχειν αναλάβει την ευθύνη για το τρομοκρατικό κτύπημα.


ΠΡΟΣΟΧΗ, ακολουθούν σκληρές εικόνες






























Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης