Βραζιλία: Οι οπαδοί του Μπολσονάρο τα έβαλαν με διαφήμιση για… σαγιονάρες

Βραζιλία: Οι οπαδοί του Μπολσονάρο τα έβαλαν με διαφήμιση για… σαγιονάρες

Μια ατάκα από τη δημοφιλή ηθοποιό Φερνάντα Τόρες εξόργισε τους οπαδούς της Ακροδεξιάς

Βραζιλία: Οι οπαδοί του Μπολσονάρο τα έβαλαν με διαφήμιση για… σαγιονάρες
Η ακροδεξιά της Βραζιλίας, που είναι χωρίς ηγέτη όσο ο Ζάιχ Μπολσονάρο είναι στη φυλακή για απόπειρα πραξικοπήματος, τα έβαλε με τις σαγιονάρες Havaianas, για μια διαφήμιση που βρήκαν «προκλητική».

Στη διαφήμιση πρωταγωνιστεί η ηθοποιός Φερνάντα Τόρες, πρωταγωνίστρια της βραζιλιάνικης ταινίας «Είμαι ακόμη εδώ», που κέρδισε φέτος Όσκαρ για την καλύτερη ξένη ταινία.

Η Τόρες λέει στη διαφήμιση ότι ελπίζει το κοινό να μην ξεκινήσει το 2026 «με το δεξί πόδι», αλλά «και με τα δύο πόδια».

Dica de ícones

Havaianas e Fernanda Torres: as originais do brasil

Οι υποστηρικτές του Μπολσονάρο ερμήνευσαν τα λόγια της Τόρες ως επίθεση κατά της Δεξιάς, γράφει ο Guardian.

Κλείσιμο
Κάλεσαν μάλιστα σε μποϊκοτάζ, ακολουθώντας τα βήματα των υποστηρικτών του Τραμπ κατά της μπύρας Bud Light, των δημητριακών Kellogg's ή και ακόμη και της Beyoncé.



Ένας από τους γιους του πρώην προέδρου, ο Εντουάρντο, έφτιαξε ένα βιντεάκι στο οποίο πετάει ένα ζευγάρι Havaianas σε κάδο απορριμμάτων.

«Νόμιζα ότι αυτό εδώ ήταν ένα εθνικό σύμβολο, αλλά έκανα λάθος. Επέλεξαν ως εκπρόσωπο των σανδαλιών κάποιον που είναι ανοιχτά αριστερός», λέει.
Το μποϊκοτάρισμα, προσθέτει ο Guardian, μείωσε κατά περίπου 25 εκατ. ευρώ τη χρηματιστηριακή αξία της φίρμας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε Επίσης