Πλημμύρες στην Ταϊλάνδη: Πέντε νεκροί -Αναμένονται νέες βροχές

Πλημμύρες στην Ταϊλάνδη: Πέντε νεκροί -Αναμένονται νέες βροχές

Το υπουργείο Εσωτερικών κήρυξε συναγερμό σε 32 επαρχίες

PASOKS
Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις πλημμύρες στη βόρεια Ταϊλάνδη, όπου οι αρχές προειδοποιούν πως προβλέπονται νέα κακοκαιρία σήμερα, εν μέσω της περιόδου του μουσώνα.

Ξαφνική πλημμύρα στοίχισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους προχθές Κυριακή στην επαρχία Παγιάο, η οποία γειτονεύει με το Λάος, ανέφερε το υπουργείο Υγείας.

Κλείσιμο
Από τις αρχές του Σεπτεμβρίου, τουλάχιστον 23 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και άλλοι 33 τραυματίστηκαν εξαιτίας πλημμυρών σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας ετοιμάζεται για νέες σφοδρές βροχοπτώσεις. Το υπουργείο Εσωτερικών κήρυξε συναγερμό σε 32 επαρχίες, ανάμεσά τους αυτή της πρωτεύουσας Μπανγκόκ (κεντρικά) και της νήσου Πουκέτ (νότια).

Πάνω από 62.000 κατοικίες υπέστησαν ζημιές σε όλη την Ταϊλάνδη κατά τη διάρκεια της περιόδου του βροχών, διευκρίνισε το υπουργείο Εσωτερικών.

Το 2011, πάνω από 800 άνθρωποι είχαν βρει τον θάνατο, στις χειρότερες πλημμύρες εξαιτίας του μουσώνα έπειτα από δεκαετίες στο βασίλειο.

Η περίοδος του μουσώνα (Μάιος-Οκτώβριος) φέρνει σφοδρές βροχές κάθε χρόνο, ωστόσο επιστήμονες έχουν προειδοποιήσει πως υπάρχει κίνδυνος να γίνουν πολύ πιο εκτενείς οι κακοκαιρίες εξαιτίας της απορρύθμισης του κλίματος.

Ειδήσεις σήμερα:

Τελεσίγραφο Μητσοτάκη σε Ράμα για Μπελέρη

44χρόνος βίασε 93χρονη και 95χρονη σε νοσοκομείο της Γαλλίας - Η μια πέθανε από καρδιακή προσβολή


Αλλάζει σήμερα ο καιρός - Έρχεται έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης