Γερμανικό δικαστήριο καταδίκασε την Τρίτη σε ισόβια κάθειρξη τον οδηγό που τον Δεκέμβριο του 2020 παρέσυρε και σκότωσε πέντε ανθρώπους, μεταξύ των οποίων έναν Έλληνα οδοντίατρο και την μόλις οκτώ εβδομάδων κόρη του, σε πεζόδρομο της πόλης Τρίερ.
Η ετυμηγορία του δικαστηρίου προβλέπει επίσης την ψυχιατρική παρακολούθηση και θεραπεία του 52χρονου.
Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, ο Μπερντ Β. φέρεται να έριξε εσκεμμένα το αυτοκίνητό του πάνω στο πλήθος, οδηγώντας υπό την επήρεια αλκοόλ. Δεν είχε σταθερή διεύθυνση κατοικίας και πριν από την τραγωδία είχε περάσει αρκετές νύχτες μέσα στο όχημά του.
Ο συνήγορος υπεράσπισης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.
Πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα βρέφος, έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 15 τραυματίστηκαν στην επίθεση της 1ης Δεκεμβρίου 2020.
Τραγικό θάνατο βρήκαν ακόμη τρεις γυναίκες, 25, 52 και 73 ετών, όλοι τους κάτοικοι του Τρίερ.
Ο οδηγός κατηύθυνε το αυτοκίνητό του, ένα SUV μάρκας Range Rover, προς τους πεζούς, με ταχύτητα 70-80 χλμ./ώρα, την οποία δεν ανέκοψε. Επί τέσσερα λεπτά έκανε μάλιστα ζιγκ-ζαγκ καταδιώκοντας πεζούς σε διαδρομή ενός χιλιομέτρου, μέχρι την Porta Nigra, το κεντρικό ρωμαϊκό μνημείο της πόλης.
Σήμερα, οι επιχειρήσεις δεν αναζητούν απλώς θεωρητικές γνώσεις, αλλά ανθρώπους που μπορούν να ενταχθούν άμεσα στην παραγωγή, να χειριστούν σύγχρονες τεχνολογίες και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός περιβάλλοντος που αλλάζει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς
Στο IST College, η καλλιέργεια των ταλέντων, η ενθάρρυνση της ανεξάρτητης σκέψης και η δημιουργικότητα δίνουν στους φοιτητές και τις φοιτήτριες τα εφόδια για την μελλοντική επαγγελματική τους πορεία στον σύγχρονο κόσμο.
Στην εποχή των συνδυαστικών προγραμμάτων, οι καταναλωτές δεν αναζητούν απλώς χαμηλότερες χρεώσεις, αλλά ολοκληρωμένες προτάσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα και τους κάνουν να νιώθουν ότι βρίσκονται στο επίκεντρο της εξυπηρέτησης.