Γερμανία: Συγκλονίζει το μήνυμα των συγγενών του Έλληνα γιατρού - «Βιργινία μου κράτα σφιχτά τον μπαμπά σου»

Γερμανία: Συγκλονίζει το μήνυμα των συγγενών του Έλληνα γιατρού - «Βιργινία μου κράτα σφιχτά τον μπαμπά σου»

Πατέρας και κόρη άφησαν την τελευταία τους πνοή στον πεζόδρομο της Τρίερ όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς - Ο άνθρωπος που έκανε μαλάξεις στον Ελληνα οδοντίατρο για να το επαναφέρει στη ζωή μιλάει στην Bild

trier_2
Σπαράζει καρδιές η αποχαιρετιστήρια επιστολή που άφησαν οι συγγενείς του Έλληνα οδοντιάτρου Γιώργου Κομπιλίδη στο σημείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή στην πόλη Τρίερ της Γερμανίας έχοντας σφιχτά αγκαλιά την μόλις εννέα εβδομάδων κορούλα του όταν ο Γερμανός Μπερντ Β. έπεσε με μεγάλη ταχύτητα με το τζιπ του πάνω στο πλήθος.

Μέσα σε τέσσερα λεπτά, ο 51χρονος Γερμανός, υπό την επήρεια αλκοόλ, που οδηγούσε έν ασημί «Range Rover», αφαίρεσε πέντε ζωές ενώ τραυμάτισε 18 ανθρώπους, εκ των οποίων οι έξι νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild.

Ο 45χρονος οδοντίατρος Γιώργος Κομπιλίδης και η κορούλα του Βιργινία είναι ανάμεσα στα θύματα. Η σύζυγος και ο γιος τους διακομίστηκαν στο νοσοκομείο και χθες, σύμφωνα με πληροφορίες, έλαβαν εξιτήριο.

«Μάλλον είναι καλά στην υγεία τους. Τηλεφώνησε ο γιος μου στον αδερφό του νεκρού και του είπε ότι θα πήγαινε να τους πάρει από το νοσοκομείο», δήλωσε ο θείος του θύματος, Ιωάννης Κομπιλίδης, που ειδοποιήθηκε για το φονικό συμβάν από τον ανιψιό του.

Στο σημείο όπου άφησαν την τελευταία τους πατέρας και κόρη, οι συγγενείς τους άφησαν ένα συγκινητικό γράμμα στα ελληνικά για να τους αποχαιρετήσουν: «Βιργινία μου κράτα σφιχτά τον μπαμπά σου αγκαλιά να σε προσέχει εκεί ψηλά Φυλαγε την μανούλα σου και τον αδερφούλι σου σαν άγγελος που έγινες». Αυτό γράφει το συγκινητικό μήνυμα με την φωτογραφία του Ελληνα οδοντιάτρου, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα.
TRIER_A2

Κλείσιμο
Λίγα μέτρα πιο εκεί, πέθανε η 52χρονη δασκάλα Αριάν Τ. Επίσης σκοτώθηκαν μία 25χρονη φοιτήτρια και μια 73χρονη συνταξιούχος. Χθες, 23 ώρες μετά το «ράλι του θανάτου» στον πεζόδρομο της πόλης Τρίερ στο κρατίδιο Ρηνανίας-Παλατινάτο, ο δικαστής εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον Μπέρντ Β.

Ο εισαγγελέας Πέτερ Φρίτσεν ανακοίνωσε ότι ο Μπερντ έπεσε σκοπίμως με το αυτοκίνητό μου πάνω σε αθώους περαστικούς στο κέντρο της πόλης.

Ο άντρας που προκάλεσε τόση θλίψη και οδύνη σε πολλές οικογένειες στην Τρίερ έχει μεγαλώσει στην γερμανική πόλη. Ήταν ηλεκτρολόγος και τους τελευταιους μήνες ήταν άνεργος.

«Ήταν πολύ φιλικός και εξωστρεφής, ένας τύπος που ήταν έτοιμος για όλα», όπως τον περιγράφει ο Πάουλ Ρ., πρώην συνάδελφός του. Ο Μπέρντ είχε πρόσφατα μία ερωτική απογοήτευση.
«Η φίλη του εξαφανίστηκε με τον καλύτερο του φίλο», λέει ο Πάουλ.

Τον Μάιο του 2010 πέθανε η μητέρα του κι έπρεπε να πουλήσει το σπίτι των γονιών του, να επενδύσει τα χρήματα του αλλού. Προτίμησε να αγοράσει Land Rover, το όχημα που προκάλεσε τον θάνατο πέντε ανθρώπων.
trier_candles

Οι μαρτυρίες συγκλονίζουν

Από χθες συγγενείς και φίλοι αφήνουν λουλούδια στον τόπο της τραγωδίας και ανάβουν κεριά στη μνήμη των θυμάτων.

Ο 16χρονος μαθητής Ντεζίρε Μπάουερ ήταν ένας από τους μάρτυρες της ανείπωτης τραγωδίας. «Είδα ένα αυτοκίνητο να τρέχει με ταχύτητα. Μια γυναίκα στεκόταν μπροστά κι έκλαιγε πολύ».

Σήμερα, όλες οι καμπάνες της εκκλησίας θα ηχήσουν πένθιμα στην πόλη Τρίερ στις 1:46 μ.μ. (ώρα Γερμανίας), την ώρα που έγινε το κακό.

Ένα βίντεο από την κάμερα παρακολούθησης του εστιατορίου «Frittenwelt» στην «καρδιά» της πόλης Τρίερ καταγράφει τις κινήσεις των πελατών που περιμένουν για να δώσουν τις παραγγελίες τους.

«Ξαφνικά ακούγεται ένας θόρυβος. Οι άνθρωποι κοιτούν ο ένας τον άλλο, παγώνουν: Ένα ασημένιο Land Rover πέφτει πάνω στο πλήθος που περπατάει στον πεζόδρομο της πόλης Tρίερ. Το βίντεο δείχνει τον 34χρονο υπάλληλο Aλί Γιόκαρ να πηδάει πάνω από τον πάγκο για να βοηθήσει τους τραυματίες. Άκουσα ένα αυτοκίνητο, να τρέχει με ταχύτητα», λέει στην «BILD». «Σκέφτηκα ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση». Είδε έναν άνθρωπο στο έδαφος. «Κατάλαβα αμέσως ότι είναι νεκρός. Έβαλα το σακάκι μου στο πρόσωπό μου, ώστε να μην χρειάζεται να το βλέπουν άλλοι».

Ο πωλητής συνέχισε να περπατάει προς την πλατεία της χριστουγεννιάτικης αγοράς, όπου είδε τον οδοντίατρο ξαπλωμένο στο πάτωμα. Ο Γιώργος προφανώς είχε κάνει διάλειμμά από τη δουλειά του για να φάει με τη σύζυγό του και τα δύο παιδιά τους.

«Μια γυναίκα μου είπε ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει. Του έκανα μαλάξεις στο στήθος. Όταν ήρθε το ασθενοφόρο, ο γιατρός μου είπε ότι ήταν νεκρός. Και το μωρό», λέει ο Αλί Γιοκάρ.

Ειδήσεις σήμερα: 

Επιχείρηση Πανάκεια στη Βρετανία: Η λίστα με τα 50 νοσοκομεία που θα διανεμηθεί το εμβόλιο της Pfizer

«Σαρώνει» τη Β. Ελλάδα το δεύτερο κύμα: Δεν πέφτουν τα κρούσματα

Επανένταξη στις 100-120 δόσεις της εφορίας - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης