Κούβα: Στους 42 οι νεκροί από την έκρηξη στο ξενοδοχείο «Saratoga»

Κούβα: Στους 42 οι νεκροί από την έκρηξη στο ξενοδοχείο «Saratoga»

Το ιστορικό κτίριο, που είχε φιλοξενήσει στο παρελθόν σταρ του θεάματος, ανακαινιζόταν ώστε να λειτουργήσει εκ νέου έπειτα από δύο χρόνια που ήταν κλειστό λόγω πανδημίας

25660966
Μια 77χρονη και ένας 55χρονος ανασύρθηκαν την Τρίτη νεκροί από τα ερείπια του ξενοδοχείου «Saratoga» στην Αβάνα, ανεβάζοντας σε 42 τον αριθμό των θυμάτων της έκρηξης από διαρροή αερίου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Κούβας, 54 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη, εκ των οποίων 17 εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

Το Saratoga, ένα εμβληματικό ξενοδοχείο της παλιάς Αβάνας, ήταν κλειστό εδώ και δύο χρόνια λόγω της πανδημίας Covid-19 και ετοιμαζόταν να ανοίξει ξανά για το κοινό σήμερα, ύστερα από εργασίες ανακαίνισης.

Οι πρώτοι τέσσερις όροφοι του πεντάστερου ξενοδοχείου καταστράφηκαν σχεδόν ολοσχερώς από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε την ώρα που οι εγκαταστάσεις ανεφοδιάζονταν από βυτιοφόρο με υγροποιημένο φυσικό αέριο.

Από τους 51 υπαλλήλους που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο την ώρα της έκρηξης, 23 βρήκαν τον θάνατο, τρεις παραμένουν στο νοσοκομείο και 22 έλαβαν εξιτήριο, δήλωσε σήμερα ο Ρομπέρτο Ενρίκε Καλτσαντίγια, εκπρόσωπος της τουριστικής επιχείρησης Gaviota, ο οποίος συνελήφθη. Η τύχη τριών υπαλλήλων εξακολουθεί να αγνοείται. Πρόκειται για δύο σερβιτόρες και έναν μάγειρα, σύμφωνα με τον ίδιο.

Το «Saratoga», το οποίο διέθετε 96 δωμάτια, δύο εστιατόρια και πισίνα στην οροφή, είχε υποδεχθεί τα προηγούμενα χρόνια αρκετές διασημότητες, από τον Μικ Τζάγκερ ως τη Μπιγιονσέ και τη Μαντόνα.

Κλείσιμο
Το κτίριο, που ανεγέρθηκε το 1880 για να στεγάσει εμπορικά καταστήματα, μετατράπηκε σε ξενοδοχείο το 1993. Ανακαινίστηκε και έγινε κατάλυμα πέντε αστέρων το 2005.

Ο τουρισμός, που θεωρείται η «βαριά βιομηχανία» της Κούβας, πασχίζει να ανακάμψει μετά την πανδημία κορονοϊού.



Ειδήσεις σήμερα:

Αποφασισμένος ο Πούτιν να μεταφέρει τον πόλεμο στην Υπερδνειστερία, λένε οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Πώς οι δυτικές κυρώσεις οδήγησαν τους Ρώσους «Μίδες» σε χρεοκοπία εν μία νυκτί

Κρίνεται στο ΣτΕ η συνταγματικότητα της απόφασης Χατζηδάκη για τις συνδικαλιστικές Οργανώσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης