Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία δεν έχει πλέον πρόσβαση στην Αζοφική θάλασσα

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία δεν έχει πλέον πρόσβαση στην Αζοφική θάλασσα

Ο εκπρόσωπος του Ρωσικού υπουργείου Άμυνας υποστηρίζει ότι τα ρωσικά στρατεύματα και οι αυτονομιστικές δυνάμεις ένωσαν τις δυνάμεις τους – Στόχος των Ρώσων είναι να περικυκλώσουν πλήρως τη Μαριούπολη

russian_helicopter
Ο ουκρανικός στρατός δεν έχει πλέον πρόσβαση στην Αζοφική Θάλασσα, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται το πρακτορείο TASS.

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ υποστήριξε ότι τα ρωσικά στρατεύματα και οι φιλορωσικές αυτονομιστικές δυνάμεις στην ανατολική Ουκρανία ένωσαν τις δυνάμεις τους την Τρίτη στις ακτές της Αζοφικής Θάλασσας.

Στόχος να περικυκλώσουν τη Μαριούπολη

Νωρίτερα, ο Εντουαρντ Μπασούριν, διοικητής των αυτονομιστικών δυνάμεων στο φιλορωσικό έδαφος του Ντονέτσκ, δήλωσε ότι στόχος του είναι να περικυκλώσει «πλήρως» τη Μαριούπολη, μια πόλη-λιμάνι στρατηγικής σημασίας στην Αζοφική Θάλασσα, όπου ζουν μισό εκατομμύριο άνθρωποι.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το πρακτορείο RIA ανακοίνωσε επίσης ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις της αυτοαποκαλούμενης Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, έφθασαν στα σύνορα της περιοχής Ντονέτσκ και ενώθηκαν με τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις.



Η πόλη Βολνοβάχα, που απέχει μία ώρα οδικώς στα βόρεια της Μαριούπολης, «καταστράφηκε» σε μεγάλο βαθμό σήμερα, σύμφωνα με τον Πάβλο Κιριλένκο, τον Ουκρανό κυβερνήτη της περιοχής του Ντονέτσκ.


Ειδήσεις σήμερα:

Τρεις ληστείες σε έξι ώρες στη Θεσσαλονίκη - Δείτε βίντεο ντοκουμέντο και φωτογραφίες


Στη θωρακισμένη «υπόγεια πόλη» στη Σιβηρία κρύβεται η οικογένεια του Πούτιν, σύμφωνα με Ρώσο πολιτικό επιστήμονα


Ρωσική πρεσβεία κατά Μενδώνη: Άλλη μια κίνηση αντιρωσικής πολιτικής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης