Εισβολή στην Ουκρανία: «Ο στρατός της Ρωσίας δεν θα σταματήσει αν δεν πετύχει τους στόχους του» λέει ο Σοϊγκού

Εισβολή στην Ουκρανία: «Ο στρατός της Ρωσίας δεν θα σταματήσει αν δεν πετύχει τους στόχους του» λέει ο Σοϊγκού

«Οι Ουκρανοί δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν τους αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες» ανέφερε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας - «Τα χτυπήματά μας γίνονται μόνο σε στρατιωτικούς στόχους και με όπλα υψηλής ακρίβειας» - Να περικυκλώσουν τη Μαριούπολη θέλουν οι αυτονομιστές του Ντονέτσκ

putin_soygu1
Ο ρωσικός στρατός θα συνεχίσει την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία μέχρι την επίτευξη των στόχων του». Αυτό δήλωσε, σύμφωνα με το RIA Novosti, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.

Σημείωσε ακόμα η επιχείρηση διεξάγεται «για την προστασία του πληθυσμού του Ντονμπάς, την αποστρατικοποίηση και την αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας».

«Το κύριο μέλημα για εμάς είναι να προστατεύσουμε τη Ρωσική Ομοσπονδία από τη στρατιωτική απειλή που θέτουν οι δυτικές χώρες, οι οποίες προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τον ουκρανικό λαό στον αγώνα ενάντια στη χώρα μας», τόνισε ο Σοϊγκού. Πρόσθεσε ότι ο ρωσικός στρατός «δεν καταλαμβάνει ουκρανικό έδαφος».

«Κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών συγκρούσεων, η ουκρανική πλευρά δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει τους αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες. Πολλαπλά συστήματα εκτόξευσης πυραύλων, πυροβόλα, όλμοι μεγάλου διαμετρήματος τοποθετούνται στις αυλές κατοικιών, κοντά σε σχολεία και νηπιαγωγεία»,
συμπλήρωσε ο Σοϊγκού. «Θα ήθελα να τονίσω ότι τα χτυπήματά μας γίνονται μόνο σε στρατιωτικούς στόχους και αποκλειστικά με όπλα υψηλής ακρίβειας».

Οι αυτονομιστές του Ντονέτσκ έχουν στόχο να περικυκλώσουν τη Μαριούπολη

Ηγέτης των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία δήλωσε ότι οι δυνάμεις του στοχεύουν να περικυκλώσουν το ουκρανικό λιμάνι της Μαριούπολης σήμερα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.



«Η αποστολή για σήμερα είναι να περικυκλώσουμε απευθείας τη Μαριούπολη», δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη ο ηγέτης της αποσχισθείσας περιοχής του Ντονέτσκ Ντένις Πουσίλιν.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε ότι η Μαριούπολη είναι στόχος συνεχών βομβαρδισμών.

Ειδήσεις σήμερα:

Κάτοικοι στο Χάρκοβο στέκονται μπροστά σε ρωσικά άρματα και τραγουδούν τον εθνικό ύμνο της Ουκρανίας

Έλληνες τηλεφωνούν στην πρεσβεία της Ουκρανίας ζητώντας να πολεμήσουν κατά της Ρωσίας

Στο «τραπέζι» της κυβέρνησης πλαφόν στο περιθώριο κέρδους των βενζινοπωλών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης