Ουκρανία: Ο Τραμπ βρίσκει «ιδιοφυή» τη στρατηγική του Πούτιν και «αδύναμη» την αντίδραση του Μπάιντεν

Ουκρανία: Ο Τραμπ βρίσκει «ιδιοφυή» τη στρατηγική του Πούτιν και «αδύναμη» την αντίδραση του Μπάιντεν

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ  διαβεβαίωσε ότι ο ηγέτης της Ρωσίας «δεν θα έκανε ποτέ επί των ημερών της κυβέρνησης του αυτό που κάνει τώρα»

trump_putin
Ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε χθες Τρίτη «ιδιοφυή» τη στρατηγική του ρώσου προέδρου στην Ουκρανία, επικρίνοντας ταυτόχρονα τη διαχείριση της κρίσης από τον διάδοχό του Τζο Μπάιντεν.

Βλέποντας το διάγγελμα του Βλαντίμιρ Πούτιν τη Δευτέρα, όταν ο ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι αναγνωρίζει ως ανεξάρτητα κράτη τις αυτοανακηρυγμένες Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντανιέτσκ και του Λουγκάνσκ, τις περιφέρειες της ανατολικής Ουκρανίας που βρίσκονται στα χέρια φιλορώσων αυτονομιστών, «αναφώνησα ‘αυτό είναι ιδιοφυές’», είπε ο μεγιστάνας των ακινήτων κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σε συντηρητικό πόντκαστ.



«Είναι πανούργος», πρόσθεσε ο πρώην πρόεδρος αναφερόμενος στον κ. Πούτιν, κρίνοντας καλό να θυμίσει πως «τον γνωρίζει πολύ καλά».

Η εγγύτητα των δύο ανδρών έχει αποτελέσει στο παρελθόν αντικείμενο σφοδρών επικρίσεων σε βάρος του Ρεπουμπλικάνου.

Κλείσιμο
Ο κ. Τραμπ διαβεβαίωσε πάντως ότι ο ηγέτης της Ρωσίας «δεν θα έκανε ποτέ επί των ημερών της κυβέρνησης Τραμπ αυτό που κάνει τώρα».

Καταγγέλλοντας τον τρόπο με τον οποίο ο διάδοχός του, ο Τζο Μπάιντεν, χειρίζεται το ζήτημα, διαβεβαίωσε πως «δεν θα υπήρχε κανένας απολύτως λόγος» η κρίση που εκτυλίσσεται στην Ουκρανία «να συμβεί καν».



Ο Ντόναλντ Τραμπ, που διατηρεί ισχυρή επιρροή στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα και φλερτάρει με την ιδέα να είναι ξανά υποψήφιος για τον Λευκό Οίκο το 2024, χαρακτήρισε εξάλλου «αδύναμες» τις κυρώσεις που επέβαλε η κυβέρνηση Μπάιντεν.

«Είναι ασήμαντες σε σύγκριση με την κατάληψη (μέρους) μιας χώρας, περιοχών με στρατηγική θέση», έκρινε.

«Όχι μόνο ο Πούτιν αποκτά αυτό που πάντα ήθελε, αλλά πλουτίζει ολοένα περισσότερο χάρη στην άνοδο των τιμών του πετρελαίου και του αερίου», υπερθεμάτισε.


Ειδήσεις σήμερα:

Λάρισα: Άπλωσαν το σεντόνι με το αίμα του 22χρονου που τον καταπλάκωσε ο τοίχος έξω από το δημαρχείο

Survivor: Επιστροφή στις νίκες για τους Διάσημους εν μέσω έντονων καβγάδων – Δείτε βίντεο

Τρόμος στον αέρα για τον Έλτον Τζον: Αναγκαστική προσγείωση μετά από βλάβη στο αεροσκάφος του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης