Ocean Viking: Διέσωσε 129 μετανάστες στη Μεσόγειο το Σαββατοκύριακο - Δείτε βίντεο

Ocean Viking: Διέσωσε 129 μετανάστες στη Μεσόγειο το Σαββατοκύριακο - Δείτε βίντεο

Εκτός απο 6 που είχαν «ανάγκη επείγουσες ιατρικές φροντίδες» οι υπόλοιποι διασωθέντες βρίσκονται ακόμη πάνω στο Ocean Viking» και ο νεότερος εξ αυτών «είναι ηλικίας μικρότερης του ενός μήνα»

Ocean_Viking
Το Ocean Viking, το σκάφος της SOS Méditerranée, διέσωσε και επιβίβασε 129 μετανάστες στα ανοικτά της Λιβύης και της Μάλτας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή μη κυβερνητική οργάνωση.

Δύο από τους διασωθέντες χρειάστηκαν ιατρική διακομιδή χθες Δευτέρα το πρωί, που έγινε «από την ιταλική ακτοφυλακή», η οποία παρέλαβε επίσης «τέσσερα μέλη των οικογενειών τους», καθώς επρόκειτο για ανθρώπους οι οποίοι πάσχουν «από χρόνιες ασθένειες και έχουν ανάγκη επείγουσες ιατρικές φροντίδες», διευκρίνισε η Μεσόγειος SOS.



Οι υπόλοιποι «123 διασωθέντες βρίσκονται ακόμη πάνω στο Ocean Viking» και ο νεότερος εξ αυτών «είναι ηλικίας μικρότερης του ενός μήνα», πρόσθεσε η ΜΚΟ.

Η πρώτη επιχείρηση, το Σάββατο το μεσημέρι, επέτρεψε να διασωθούν 25 άνθρωποι που επέβαιναν σε «ξύλινο πλεούμενο το οποίο διέτρεχε κίνδυνο στα διεθνή ύδατα» στα ανοικτά των λιβυκών ακτών, ανέφερε η Μεσόγειος SOS, η έδρα της οποίας είναι η Μασαλία, στη νότια Γαλλία.

Κλείσιμο
Το πρωί της επομένης, το Ocean Viking διέσωσε άλλους 33 ανθρώπους στα ανοικτά της Λιβύης.



Κατόπιν, το βράδυ της Κυριακής και τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, το πλοίο προχώρησε σε δύο επιπλέον επιχειρήσεις διάσωσης, αυτή τη φορά «στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Μάλτας», πρόσθεσε η Μεσόγειος SOS.



Αρχικά, το Ocean Viking διέσωσε 58 ανθρώπους, προτού περισυλλέξει στην 4η επιχείρηση κατά σειρά 13 ανθρώπους που είχαν «χαθεί», σύμφωνα με τη ΜΚΟ.

Κατά δεδομένα του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), που αποτελεί μέρος του συστήματος του ΟΗΕ, τουλάχιστον 1.369 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο από την αρχή της χρονιάς προσπαθώντας να φθάσουν στην Ευρώπη.


Ειδήσεις σήμερα

AUKUS: Η Γαλλία περνά στην αντεπίθεση – Κλίμα δυσαρέσκειας σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

Έκρηξη ηφαιστείου στη Λα Πάλμα: Αγωνία για την πορεία της λάβας - Χιλιάδες εκκενώσεις, εκατοντάδες κατεστραμμένα σπίτια

Έλενα Πολυχρονοπούλου - Συνέντευξη μέσα από τη φυλακή: «Θέλω να πληρώσει για όλα ο σύντροφός μου»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης